Τσελίκ: «Εξωτερική πολιτική τσαντιριού» η Ελλάδα - Είναι ο μπελάς της Ευρώπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσελίκ: «Εξωτερική πολιτική τσαντιριού» η Ελλάδα - Είναι ο μπελάς της Ευρώπης
Σε νέο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας επιδόθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Σε νέο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας επιδόθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, στοχοποιώντας τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

«Ο Δένδιας πήγε στη Βεγγάζη κλείνοντας τα ραντάρ του αεροπλάνου, κάνοντας το αεροπλάνο αόρατο με το μυαλό τους, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα του λιβυκού κράτους. Mπορεί να είναι ένας τέτοιος υπουργός Εξωτερικών; Μπορεί η διπλωματία ενός κράτους να εκπροσωπείται με τέτοιες ανοησίες;», είπε αρχικά ο Τσελίκ.

«Αυτή δεν είναι η εξωτερική πολιτική ενός κράτους. Αυτή είναι μια εξωτερική πολιτική τσαντιριού. Η πολιτική τους είναι εντελώς κατά της Τουρκίας και κατά του Ερντογάν. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν δεν είναι σε καμία περίπτωση σεβαστή. Όταν συναντιόμαστε με τους Ευρωπαίους συνομιλητές μας, όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και ένας μπελάς για την Ευρώπη», είπε στη συνέχεια. Ολοκληρώνοντας το παραλήρημά του ο Τσελίκ, ανέφερε: «Μπορώ να πω ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα μπορέσουν να προσγειωθούν παρά θα κάνουν βόλτες στον αέρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκή ανησυχία για την τουρκική «επιχείρηση» σε βόρειο Ιράκ και Συρία

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider