Ουκρανία: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για επικίνδυνο «πυρηνικό σπιράλ» λόγω του πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για επικίνδυνο «πυρηνικό σπιράλ» λόγω του πολέμου
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τόνισε πως «η εισβολή της Ρωσίας προσφέρει μια πρόγευση ενός κόσμου τυραννίας και αναταραχής».

Για τον κίνδυνο ταχείας εξάπλωσης ενός «πυρηνικού σπιράλ» με αφορμή τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

Μιλώντας σε συνέδριο ασφαλείας στον Καναδά, ο Όστιν τόνισε πως «η εισβολή της Ρωσίας προσφέρει μια πρόγευση ενός κόσμου τυραννίας και αναταραχής. Είναι μια πρόσκληση σε ένα αυξανόμενα ασταθή κόσμο, που στοιχειώνεται από τη σκιά εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων».

Ο Όστιν πρόσθεσε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και οι αυταρχικοί «όμοιοι του παρακολουθούν. Και μπορεί να συμπεράνουν πως τα πυρηνικά όπλα θα τους δώσουν άδεια να κυνηγούν μόνοι τους», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τακτική η αποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα

Εξάλλου, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας -στην καθιερωμένη ενημέρωση του για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία- υποστηρίζει πως η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή της Χερσώνας έγινε «με πιο τακτικό τρόπο από τις άλλες υποχωρήσεις των Ρώσων μέσα στον πόλεμο».

Σύμφωνα με το Λονδίνο, οι Ρώσοι άφησαν πίσω τους λίγα οχήματα κατά την αποχώρηση τους από την περιοχή, ενώ αυτό αποδίδεται «στην πιο αποτελεσματική και λειτουργική διοίκηση των ρωσικών δυνάμενων από τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν», που ανέλαβε τη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τον περασμένο Οκτώβριο, συμπλήρωσε το βρετανικό υπουργείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση αυτή την περίοδο με τη Ρωσία ισοδυναμεί με «παράδοση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider