Μισέλ Ομπάμα: Η νίκη του Τραμπ στις εκλογές του 2016 «ακόμα πονάει»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μισέλ Ομπάμα: Η νίκη του Τραμπ στις εκλογές του 2016 «ακόμα πονάει»
Σύμφωνα με την ίδια, η νίκη του Τραμπ ήταν κάτι παραπάνω από μία απλή πολιτική ήττα.

Η Μισέλ Ομπάμα, πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ δήλωσε πως «ακόμα πονάει» που ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις εκλογές το 2016 με τον αμερικανικό λαό να τον ψηφίζει, προσθέτοντας ότι στις πιο σκοτεινές στιγμές της, ένιωθε ότι ίσως η κυβέρνηση του συζύγου της Μπαράκ «δεν ήταν αρκετά καλή».

«[Αυτή είναι] εκείνη η χρονική στιγμή που πρέπει να αναρωτηθείτε, άξιζε τον κόπο; Κάναμε δουλειά; Είχε σημασία;» διερωτήθηκε σε συνέντευυξή της στο ΒΒC. Ο Τραμπ νίκησε με οριακή διαφορά τη Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον, κατακτώντας τις παραδοσιακές «μπλε» πολιτείες του Μίσιγκαν, της Πενσυλβάνια και του Ουισκόνσιν με συνολικά 80.000 ψήφους, ενώ συνολικά τον ψήφισαν 3 εκατ. λιγότεροι άνθρωποι.

Παράλληλα, επεσήμανε πως οι εκλογές του 2016 ένιωθαν «πιο άσχημες» από μια πολιτική ήττα καθώς: «δεν μπορούσα να πιστέψω τι επιλογή είχε κάνει η χώρα μας με το να αντικαταστήσει τον Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντόναλντ Τραμπ. Τι θα κερδίσουμε από αυτό;» αναρωτήθηκε. «Καταλάβαμε ότι η παρουσία μας ως "μαύροι" στον Λευκό Οίκο έδειξε πως κάθε τι ήταν δυνατό. Οι εκλογές του 2016 με έβλαψαν. Ακόμα πονάει», πρόσθεσε η κα Ομπάμα.

Στη συνέντευξη στο BBC, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα το 2009-17 δεν μπορούσε να διορθώσει όλα όσα ήθελε, αλλά είχε «βάλει τις βάσεις» για την αλλαγή.

«Μήπως όλα διορθώθηκαν στα οκτώ χρόνια που ήμασταν εκεί; Με τίποτα. Δεν γίνεται έτσι η αλλαγή. Αλλά σπρώξαμε λίγο τον τροχό μπροστά. Αλλά η πρόοδος δεν αφορά μια σταθερή άνοδο προς τα πάνω. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και στασιμότητα. Αυτή είναι η φύση της αλλαγής. Και αυτός είναι ο λόγος που το έργο που κάνουμε σήμερα αφορά την ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς, της γενιάς στην οποία παραδίδουμε τη σκυτάλη και δίνουμε χώρο για να αφήσουν το στίγμα τους στην ιστορία» εξήγησε.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς να διορθωθεί η πόλωση στο πολιτικό σκηνικό στις μέρες μας, επεσήμανε πως ότι «η ηγεσία έχει σημασία».

«Οι φωνές στην κορυφή έχουν σημασία. Εάν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε επιρρεπείς σε φωνές που θέλουν να οδηγήσουν με φόβο και διχασμό, θα χάσουμε. Γι’ αυτό έχει σημασία η κυβέρνηση, η δημοκρατία, η ψήφος. Οπότε νομίζω ότι ξεκινά με την ηγεσία που αντικατοπτρίζει την κατεύθυνση στην οποία θέλουμε να πάμε ως λαός» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η εκλεκτή του Τραμπ στην Αριζόνα απέτυχε να εκλεγεί κυβερνήτης της Πολιτείας

Google: Θα πληρώσει 391 εκατ. δολάρια για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Ρεκόρ για τις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Κάμψη στις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider