Μητσοτάκης για εκλογές: Στόχος η αυτοδυναμία - Η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για εκλογές: Στόχος η αυτοδυναμία - Η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα
Η αυτοδυναμία, στόχος των εκλογών για τη ΝΔ - «Η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στην λήψη των αποφάσεων» διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αυτοδυναμία στις εκλογές αποζητά η Νέα Δημοκρατία γιατί την επόμενη ημέρα η Ελλάδα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων, όπως διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 15/10 στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ, στο ΟΑΚΑ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «αποζητούμε την αυτοδυναμία διότι την επόμενη μέρα η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις και μπορούμε να οδηγήσουμε το σκάφος της πατρίδας μας με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά μιας παγκόσμιας γεωπολιτικής πραγματικότητας η οποία, δυστυχώς, συνέχεια αλλάζει».

«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους, τους μειώσαμε. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας και το πετύχαμε. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα προσελκύσουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις και θα ξανακάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνιστή στις εξαγωγές και στην καινοτομία, το πετύχαμε. Είχαμε δεσμευτεί ότι το κύρος της χώρας θα ενισχυθεί και η χώρα θα γίνει πιο ισχυρή και πιο ασφαλής. Και το πετύχαμε» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση μπορεί και στηρίζει σήμερα την κοινωνία επειδή έχουμε υψηλή ανάπτυξη και υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο «μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από τον τουρισμό, μέσα από τις εξαγωγές, να μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στους ασθενέστερους και να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι και σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο έχουμε μπροστά μας, θα σταθούμε κοντά τους».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «μπορούμε και στηρίζουμε σήμερα την κοινωνία επειδή η ανάπτυξη είναι υψηλή, επειδή έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από τον τουρισμό, μέσα από τις εξαγωγές, να μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στους ασθενέστερους και να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι και σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο έχουμε μπροστά μας, θα σταθούμε κοντά τους».

Δεν δίστασε να εκφράζει την εκτίμησή του πως εάν κάτι αναζητούν οι πολίτες, σήμερα, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς -όπου πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει την επόμενη μέρα- είναι αυτές οι τρεις λέξεις που αποτέλεσαν τον πυρήνα του συνθήματός μας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης: «Συνέπεια -την αποδείξαμε-, Συνέχεια και Σταθερότητα».

«Σταθερότητα για να ξέρουμε ότι υπάρχει μία κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός ο οποίος γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται κρίσεις. Μια κυβέρνηση η οποία έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την πολιτική της για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις. Αλλά και μία κυβέρνηση η οποία δεν στέκεται μόνο στις μεγάλες οριζόντιες εθνικές πολιτικές, αλλά φροντίζει -και εκεί ο δικός σας ρόλος είναι απολύτως κρίσιμος- να αναδείξει τοπικές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες. Έτσι ώστε να μπορούμε να σκύβουμε πάνω σε όλα τα τοπικά και τα περιφερειακά προβλήματα και να δίνουμε λύσεις οι οποίες μπορεί να είναι πάρα πολύ σημαντικές, μπορεί ενδεχομένως ακόμα πιο σημαντικές, σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας σε ΔΝΤ: Υπέρ των συνθηκών που θα επιτρέψουν να ενσωματωθεί η διάσταση της βιοποικιλότητας στις επενδύσεις

Γεωργιάδης: Θα λαμβάνουμε μέτρα όσο μας επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος - «Πυρά» κατά Τσίπρα

Χατζηδάκης: Αύξηση συντάξεων σχεδόν για όλους - «Τροχάδην» για επικουρικές και εφάπαξ

gazzetta
gazzetta reader insider insider