Αναστασιάδης για τουρκικές προκλήσεις: Βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό με την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστασιάδης για τουρκικές προκλήσεις: Βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό με την Ελλάδα
«Έχουμε προετοιμαστεί αρκούντως τεκμηριωμένα έτσι ώστε τα όσα θα πούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν».

«Έχουμε προετοιμαστεί αρκούντως τεκμηριωμένα έτσι ώστε τα όσα θα πούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών της 9ης Υπουργικής Συνόδου της UNECE για το Περιβάλλον στην Ευρώπη, ο κ. Αναστασιάδης παραχώρησε δηλώσεις ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η Κυπριακή Δημοκρατία πρόκειται να αναδείξει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενόψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα, ο κος Αναστασιάδης σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό με την Ελλάδα».

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε πως «η σημερινή Σύνοδος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δεδομένου ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, με φιλοξενούσα χώρα την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό είναι σαν αποτέλεσμα της αναγνώρισης των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία και η Κυπριακή Κυβέρνηση για αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει».

«Δεν περιοριζόμαστε στη σημερινή Σύνοδο. Η πρωτοβουλία μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εκδηλώνεται και με σειρά άλλων πρωτοβουλιών όπως είναι η Προεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εκπαίδευση όσον αφορά το περιβάλλον, αλλά και σημαντικών άλλων όπως η ανάπτυξη θέσεων που έχουν οι υιοθετήσει οι υπουργοί μέσα από τη δική μας πρωτοβουλία, στο Σάρμ Ελ Σέιχ, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα (COP-27), και όπου, στο περιθώριο, ιδίως με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, θα προεδρεύσουμε και θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα εκατοντάδων επιστημόνων που έχουν ετοιμάσει σχετικές δράσεις που αφορούν την Μεσόγειο, την Ανατολική Μεσόγειο και τις γειτονικές χώρες» συμπλήρωσε σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Κάθε συζήτηση με τον Ερντογάν έχει κόκκινες γραμμές - Δεν θα πάμε σε ενεργειακό lockdown

Ερντογάν: Οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες - Εμείς τους σώζουμε γιατί είμαστε μουσουλμάνοι

Υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από την Κίναρο στα 15.000 πόδια

gazzetta
gazzetta reader insider insider