ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δίνει επιπλέον 625 εκατ. δολαρία για στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δίνει επιπλέον 625 εκατ. δολαρία για στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογο του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογο του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε για συνέχιση της οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία για τον πόλεμο που δέχεται από τη Ρωσία, ανακοινώνοντας πως θα δοθεί ένα επιπλέον κονδύλι 625 εκατ. δολαρίων για στρατιωτική στήριξη των δυνάμεων του Κιέβου.

Μεταξύ της βοήθειας βρίσκονται και νέα πυραυλικά συστήματα HIMARS που θα αποσταλούν προς την Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία καθώς αμύνεται απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα για όσο χρόνο χρειαστεί», αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία συμμετείχε και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ξεχωρίζουν οι τέσσερις εκτοξευτήρες HIMARS, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Αυτά τα ισχυρά και μεγάλης ακριβείας συστήματα εκτοξευτήρων πυραύλων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες επιτυχίες των ουκρανικών στρατευμάτων. Περιλαμβάνονται επίσης 32 πυροβόλα Howitzer, πυρομαχικά και οβίδες πυροβολικού, νάρκες και 200 τεθωρακισμένα οχήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ουκρανίας - Επικαλέστηκε λόγους υγείας

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο κατηγορεί την Ουκρανία για προκλήσεις στα σύνορα

gazzetta
gazzetta reader insider insider