Η απάντηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις κατηγορίες Τσίπρα για τη χρηματοδότηση των φοιτητικών εστιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η απάντηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις κατηγορίες Τσίπρα για τη χρηματοδότηση των φοιτητικών εστιών
Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κάνει λόγο για όψιμο ενδιαφέρον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη φοιτητική μέριμνα.

Με ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για «λασπολογία και στήριξη της ανομίας στο πανεπιστήμιο», κάνοντας λόγο για έναν «εκρηκτικό συνδυασμό».

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας πείσουν πως για την εγκληματικότητα μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο φταίει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνει ότι αγνοούν τις αρμοδιότητες του Ιδρύματος για τις φοιτητικές εστίες, οι οποίες «εξαντλούνται στην οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, όπως αυτές επικοινωνούνται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ από τα ΑΕΙ».

Τονίζει, μάλιστα ότι τα Πανεπιστήμια έχουν την ευθύνη για την λειτουργία των εστιών -και στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν και την ιδιοκτησία τους-, και ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κινεί τις διαγωνιστικές διαδικασίες κατόπιν αιτημάτων τους.

Συγκεκριμένα για τις εστίες στου Ζωγράφου (ΝΕΕΜΠ και ΦΕΖ) αναφέρει ότι η ανάδειξη αναδόχου για τη φύλαξη έγινε «με απόλυτη νομιμότητα» και σημειώνει ότι για την παρακολούθηση και την παραλαβή του έργου του εκάστοτε αναδόχου υπεύθυνη είναι τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από στελέχη του Πανεπιστημίου.

Τέλος, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για όψιμο ενδιαφέρον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη φοιτητική μέριμνα. «Αναρωτιόμαστε όμως γιατί δεν έδειξε το ίδιο έντονο ενδιαφέρον νωρίτερα. Πόσο μάλλον όταν επί των ημερών του όχι μόνο οι εστίες ήταν ορμητήρια εγκληματικότητας αλλά ακόμη και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τελούσε υπό κατάληψη για σχεδόν 40 ημέρες...», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλιόπουλος: Πού πάνε τα χιλιάδες ευρώ για τη φύλαξη των εστιών;

gazzetta
gazzetta reader insider insider