Βρετανία: Ο ΥΠΟΙΚ ζητά τη στήριξη των βουλευτών των Τόρις, με «μπαμπούλα» την άνοδο των Εργατικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο ΥΠΟΙΚ ζητά τη στήριξη των βουλευτών των Τόρις, με «μπαμπούλα» την άνοδο των Εργατικών
Δημοσκόπηση του YouGov δίνει προβάδισμα των Εργατικών κατά 33% έναντι των Τόρις, το μεγαλύτερο προβάδισμα από κάθε εταιρεία δημοσκοπήσεων από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Την πολιτική μείωσης των φόρων από την κυβέρνηση της Λιζ Τρας στη Βρετανία υπερασπίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κουάσι Κουαρτένγκ, μετά από συνάντηση που είχε τους βουλευτές του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος (Τόρις).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνάντηση έγινε εν μέσω της δυσαρέσκειάς που έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της κυβέρνησης μεταξύ των μελών των Τόρις, με την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) να επεμβαίνει την Τετάρτη για να αποκλιμακώσει τις πιέσεις που δέχεται η βρετανική οικονομία και η στερλίνα.

Ήδη, ακούγονται φωνές για παραίτηση του Κουαρτένγκ από τη θέση του ΥΠΟΙΚ, λίγες εβδομάδες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Ο ίδιος ζήτησε τη γνώμη των βουλευτών των Τόρις για την πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας σε μήνυμα του πως «θα αποδείξουμε στις αγορές πως το σχέδιο μας είναι γερό και θα λειτουργήσει για να οδηγήσει την ανάπτυξη». Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πως «χρειαζόμαστε τη στήριξη σας, καθώς ο μόνος νικητής σε περίπτωση που θα διχαστούμε θα είναι το Εργατικό κόμμα».

Σημειώνεται πως δημοσκόπηση του YouGov που δημοσίευσαν οι Times νωρίτερα την Πέμπτη δίνει προβάδισμα των Εργατικών κατά 33% έναντι των Τόρις, το μεγαλύτερο προβάδισμα από κάθε εταιρεία δημοσκοπήσεων από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η Τρας προχωρά με το «αμφιλεγόμενο» οικονομικό σχέδιο, λέει ότι είναι η σωστή πορεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider