Δημοσκόπηση ALCΟ: Στο 7,7% η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και εξακομματική Βουλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση ALCΟ: Στο 7,7% η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και εξακομματική Βουλή
Τι αναφέρει η νέα δημοσκόπηση.

Στις 7,7 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου μεταξύ 1.001 ατόμων και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 30,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 11,6%, 5,4%, 4,2% Ελληνική Λύση, 3,1% ΜέΡΑ 25, δηλαδή σχηματίζεται εξακομματική Βουλή. Επίσης, οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 14,5% και εκείνοι που θα ψήφιζαν άλλο κόμμα κυμαίνονται σε 5,6%.

Για το πόσο έπεισαν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 15% λίγο, 5% πολύ. Για το πόσο έπεισαν τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 17% λίγο, 4% πολύ. Για το πώς κρίνουν οι πολίτες τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στην υπόθεση των υποκλοπών: 28% αρνητικά, 37% θετικά, 35% ΔΞ/ΔΑ.

Στο ερώτημα το αν πιστεύουν πως η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή αν η σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, το 49% απάντησε «κυβερνήσεις συνεργασίας», 37% «αυτοδύναμες», 14% «ΔΞ/ΔΑ».

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό: 29% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 20% τον Αλέξη Τσίπρα, 27% κανέναν, 6% τον Νίκος Ανδρουλάκη, 3% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 2% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 3% τον Γιάννη Βαρουφάκη, 10% ΔΞ/ΔΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MARC: Στις 8,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά

Μητσοτάκης: Διαρκής και με διασφαλισμένους πόρους η πολιτική μας για τα άτομα με αναπηρία

Οικονόμου: Στον ΟΗΕ ο πρωθυπουργός απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις - Τα «5 ψέματα Τσίπρα» για ενέργεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider