Μπάιντεν: «Όχι» στο να ανακηρυχθεί η Ρωσία «κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπάιντεν: «Όχι» στο να ανακηρυχθεί η Ρωσία «κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει πως αυτή η κίνηση θα οδηγούσε στη διακοπή των διμερών διπλωματικών σχέσεων.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες Δευτέρα ότι η Ρωσία δεν πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο που καταρτίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ με τα κράτη που λέει πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία, όπως ζητεί η κυβέρνηση της Ουκρανίας μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην επικράτειά της την 24η Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει πως αυτή η κίνηση θα οδηγούσε στη διακοπή των διμερών διπλωματικών σχέσεων.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο αν θεωρεί πως η Ρωσία πρέπει να προστεθεί στη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ο κ. Μπάιντεν απάντησε μονολεκτικά «όχι».

Υπέρ του ουκρανικού αιτήματος ασκούν πίεση το τελευταίο διάστημα κάποια μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποντάρουν Ελλάδα και για το καλοκαίρι του 2026 οι αεροπορικές

Αγγελίες εργασίας: Ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά και ποιες αναζητά η Ευρώπη - Πως «φιλτράρονται» τα βιογραφικά

Ενεργειακή Φτώχεια: Το κρυφό κοινωνικό κόστος πίσω από το φως και τη θέρμανση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider