Ακάρ: Η Ελλάδα να πάρει μαθήματα από το 1922 για να μην πάθει τα ίδια - Πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακάρ: Η Ελλάδα να πάρει μαθήματα από το 1922 για να μην πάθει τα ίδια - Πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο
Τις προκλήσεις και τις απειλές συνεχίζει η Τουρκία, μέσω του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Τελευταία Ενημέρωση 14:41

Τις προκλήσεις και τις απειλές συνεχίζει η Τουρκία, μέσω του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Αθήνα συνεχίσει να προκαλεί με παράνομες ενέργειες και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ελληνικοί S-300 κλείδωσαν στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε ομιλία του ο Ακάρ είπε ότι για να μη βρει και πάλι τον μπελά της η Ελλάδα και για να μην «πάθει τα ίδια» με το 1922 πρέπει να πάρει μαθήματα από το παρελθόν.

Παράλληλα, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, λέγοντας ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμμαχίες της με τρίτες χώρες, ενώ τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Λίγο αργότερα, έστησε νέο σόου, φορώντας φόρμα πτήσης και πετώντας με μαχητικό αεροσκάφος πάνω από τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και σχετικό βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter γράφοντας:

«Ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτησε το Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε, και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου: "Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα των μαρτύρων μας που κείτονται στο Τσανάκκαλε, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα του Τσανάκκαλε"».

Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε αυστηρό του μήνυμα προς την Τουρκία, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κυρώσεων για το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη.

«Η απόκτηση των S-300 από την Ελλάδα έγινε τη δεκαετία του 1990, δεκαετίες πριν από την υιοθέτηση του νόμου CAATSA. Το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA επιβάλλει κυρώσεις μόνο για σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις ή μετά τις 2 Αυγούστου 2017. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους νατοϊκούς συμμάχους να εξασφαλίσουν πλήρη διαλειτουργικότητα εντός της συμμαχίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Ο εξτρεμισμός του Τραμπ και των οπαδών του απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας μας

Ουκρανία: Η Γερμανία να μας προμηθεύσει με σύγχρονα κύρια άρματα μάχης

gazzetta
gazzetta reader insider insider