Και η Ολλανδία υπέρ της απαγόρευσης έκδοσης τουριστικής βίζας στους Ρώσους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και η Ολλανδία υπέρ της απαγόρευσης έκδοσης τουριστικής βίζας στους Ρώσους
«Οι περισσότεροι που άνθρωποι που θέλουν να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άτομα που έχουν σχέση με το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν» ανέφερε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ.

Η Ολλανδία θα στηρίξει την πρόταση απαγόρευσης για έκδοση τουριστικής βίζας στους Ρώσους πολίτες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Βόπκε Χοέκστρα.

«Θα θέλαμε να διαχωρίσουμε την κυβέρνηση της Ρωσίας με τους πολίτες της. Αλλά την ίδια στιγμή βλέπουμε πως οι περισσότεροι που άνθρωποι που θέλουν να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άτομα που έχουν σχέση με το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν» ανέφερε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ μιλώντας στο κρατικό κανάλι RTL, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία και η Γαλλία απορρίπτουν την πρόταση να απαγορευθεί συλλήβδην η είσοδος Ρώσων τουριστών ή επισκεπτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με κοινό έγγραφο θέσεων.

«Πρέπει να σκεφτούμε έξυπνους τρόπους αξιοποίησης του σημαντικού μοχλού της χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίων», σημειώνεται στο κείμενο που διένειμαν οι υπηρεσίες της Ανναλένας Μπέρμποκ και της Κατρίν Κολονά στα υπουργεία Εξωτερικών των υπολοίπων 25 κρατών-μελών της ΕΕ ενόψει του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων που διεξάγεται σήμερα και αύριο Τετάρτη στην Πράγα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: «Παράλογη» η συζήτηση για μπλόκο στη χορήγηση βίζας στους Ρώσους

gazzetta
gazzetta reader insider insider