Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την πρόταση της Τεχεράνης - Οι «κόκκινες γραμμές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την πρόταση της Τεχεράνης - Οι «κόκκινες γραμμές»
Οι ΗΠΑ καλούν το Ιράν να άρει όλους τους περιορισμούς που έχει θέσει για τους ελέγχους της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης.

Το Ιράν έλαβε την Τετάρτη την πρόταση των ΗΠΑ σχετικά με το «τελικό» κείμενο που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη αναβίωση της συμφωνίας του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, που είχε ανασταλεί το 2015.

Όπως μετέδωσε το Al Arabiya, οι ΗΠΑ καλούν το Ιράν να άρει όλους τους περιορισμούς που έχει θέσει για τους ελέγχους της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης.

Ακόμα, οι Αμερικανοί τονίζουν πως το Ιράν δεν μπορεί να προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου πάνω από το όριο του 4%.

Μετά από την απόκριση των ΗΠΑ, η ΕΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ώστε να διεξάγουν ένα νέο γύρο συνομιλιών, ανέφερε το Al Arabiya.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, «λάβαμε την απόκριση των ΗΠΑ δια μέσου της ΕΕ. Έχει ξεκινήσει η προσεχτική εξέταση της πρότασης στην Τεχεράνη. Το Ιράν θα μοιραστεί την άποψη του με την ΕΕ, ως συντονιστική των συζητήσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα, μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τεχεράνης» προσέθεσε το ΥΠΕΞ της χώρας της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το Reuters, η εξέλιξη αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα προς αναβίωση της συμφωνίας του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης εδώ και 16 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Η Τεχεράνη έκανε «παραχωρήσεις» σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο

gazzetta
gazzetta reader insider insider