Χατζηδάκης: Βρισκόμαστε στην τελική επεξεργασία των προτάσεων για τη φθηνή στέγαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Βρισκόμαστε στην τελική επεξεργασία των προτάσεων για τη φθηνή στέγαση
Εξετάζονται ιδέες, όπως αξιοποίηση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας προς όφελος των νέων ζευγαριών αλλά και επιδοτήσεις επιτοκίων, είπε ο υπουργός Εργασίας.

H κυβέρνηση είναι στην τελική επεξεργασία των προτάσεων για τη στεγαστική πολιτική, που θα παρουσιαστούν ως θέσεις από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Τόνισε ότι οι θέσεις αυτές δεν θα αφορούν μόνο τα ενοίκια, αλλά πιο προσιτή πρόσβαση των νέων ζευγαριών στην κατοικία. Ανέφερε επίσης ότι εξετάζονται ιδέες όπως αξιοποίηση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας προς όφελος των νέων ζευγαριών αλλά και επιδοτήσεις επιτοκίων.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση και νηφαλιότητα. «Είναι κατανοητές οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά η κυβέρνηση υπήρξε σαφής στην ανάγκη να θωρακιστεί περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο και έχει απευθύνει κάλεσμα στον πολιτικό κόσμο για περαιτέρω προτάσεις που θα θωρακίσουν το σύστημα», ανέφερε. Επεσήμανε πως αν οδηγηθούμε σε μια εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση δεν θα ήταν αρνητικό να δει κάνεις χρονιές παθογένειες που δεν αφορούν μόνο τα τελευταία χρονιά αλλά και τα χρονιά που προηγήθηκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ζητά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση παρακολούθησης

Κορκίδης: Σε «δεύτερη μοίρα» οι θερινές εκπτώσεις για τους καταναλωτές

Ποιες παροχές προκρίνονται για τη ΔΕΘ - Η Βουλή ανοίγει, αλλά ο Κυριάκος πάει Κατάρ

gazzetta
gazzetta reader insider insider