Ανδρουλάκης: Το λιγότερο ύποπτη η προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης παγίδευσης του κινητού μου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρουλάκης: Το λιγότερο ύποπτη η προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης παγίδευσης του κινητού μου
«Εγώ δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αφήσει αυτή την ιστορία να περάσει έτσι» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τη στάση της στο θέμα των καταγγελιών για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας κατά τη διάρκεια περιοδείας του στα Χανιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι«δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά ζήτημα Δημοκρατίας. Και είναι το λιγότερο ύποπτη η στάση του Μεγάρου Μαξίμου να προσπαθεί να υποβαθμίσει αυτό το ζήτημα διαχέοντας συνεχώς είτε από τα στελέχη της ΝΔ είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο fake news στην ελληνική κοινωνία. Συνεχώς προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα. Σήμερα άκουσα να υποστηρίζουν ότι είναι μια απλή κυβερνοεπίθεση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ξέρει πολύ καλά ο κ. Μητσοτάκης περί τίνος πρόκειται. Πόσο σοβαρή είναι η απόπειρα να γίνει ρομπότ το κινητό ενός υποψήφιου πολιτικού αρχηγού. Δεν περιμένω να μας πει η ΕΥΠ ότι δεν είναι πίσω από αυτά, από αυτή την προσπάθεια που υπονομεύει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Περιμένω να μας πουν οι αρμόδιοι, η Δικαιοσύνη και οι μυστικές υπηρεσίες, ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες δόλιες πρακτικές που το επαναλαμβάνω, δεν είναι μια απλή συνακρόαση. Είναι η προσπάθεια να καταγραφεί υλικό μέσα από την κάμερα, ακόμη και ηχητικά. Είναι πρωτοφανές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχουν ελεγχθεί περίπου 250 κινητά Ευρωβουλευτών και δεκάδων συνεργατών τους και δεν βρέθηκε σε κανέναν τίποτα παρόμοιο. Να σταματήσει να λέει ψέματα ο κ. Οικονόμου που υποστήριξε προχθές ότι έγινε και σε άλλους. Να μας πει τα ονόματα ευθέως η ΝΔ, σε ποιους άλλους Ευρωβουλευτές που έγινε έλεγχος, βρέθηκε παρόμοιο λογισμικό» επιςήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε:

«Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Εγώ δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αφήσει αυτή την ιστορία να περάσει έτσι. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός, ο λαός της Κρήτης, ο λαός των Χανιών είναι ένας δημοκρατικός λαός. Δώσαμε αγώνες για να έρθει η μεταπολίτευση. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για να πάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πρακτικές συγκεκριμένων παρατάξεων της προηγούμενης δεκαετίας. Ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ως απλός Έλληνας πολίτης θα δώσω αγώνα για να μην επαναληφθούν αυτές οι χυδαίες πρακτικές στην πατρίδα μας, ώστε κάθε πολίτης να νιώθει ότι ζει ασφαλής και μεγαλώνει τα παιδιά του σε μια κανονική χώρα με ισχυρή δημοκρατία και σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Για την ακρίβεια

Αναφερόμενος στο ενεργειακό κόστος και στην ακρίβεια ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «το κόστος ζωής είναι απαγορευτικό για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών αλλά και για την προσπάθεια που κάνουν οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας να επιβιώσουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα όμως ο ελληνικός λαός την πληρώνει καθημερινά στο κόστος ζωής, στα ενοίκια, στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Τα ελληνόπουλα ψάχνουνστέγη για να πάνε στα Πανεπιστήμια και να σπουδάσουν, να ανοίξουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους, αλλά δεν βρίσκουν προσιτή, φτηνή κατοικία για να χτίσουν τη νέα τους ζωή.

Αυτά είναι πολύ μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει καμία μα καμία διάθεση να τα αντιμετωπίσει. Γι' αυτό γρήγορα πρέπει τα πράγματα να αλλάξουν και να αποκτήσουμε μια Κυβέρνηση η οποία να έχει στον πυρήνα της τις σοσιαλδημοκρατικές αξίες. Τις αξίες που θέλουν κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία και μια οικονομία ζωτική με πολλές καλές θέσεις εργασίας για τα ελληνόπουλα, για να μείνουν στον τόπο τους, να παράξουν, να κάνουν οικογένειες και να έχουμε πραγματικά καλύτερη προοπτική ως χώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Τα μέτρα ενεργειακής στήριξης της Ελλάδας ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider