Χατζηδάκης για 1555: Απαντήθηκαν 2,6 εκατ. κλήσεις, διευθετήθηκε το 99,5% των περιπτώσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης για 1555: Απαντήθηκαν 2,6 εκατ. κλήσεις, διευθετήθηκε το 99,5% των περιπτώσεων
Ο μέσος χρόνος αναμονής ήταν μόνο 1,38 λεπτά, ενώ το 99,5% των περιπτώσεων έχει διευθετηθεί.

Ένα χρόνο μετά τη θεσμοθέτηση του τηλεφωνικού αριθμού 1555 έχουν απαντηθεί 2,6 εκατ. κλήσεις, ο μέσος χρόνος αναμονής ήταν μόνο 1,38 λεπτά, ενώ το 99,5% των περιπτώσεων έχει διευθετηθεί, απαντηθεί με θετική ή κάποιες φορές αρνητική έκβαση» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Το 1555 βραβεύθηκε πέρυσι ως το τηλεφωνικό κέντρο της χρονιάς από το σχετικό οργανισμό που ασχολείται με την εξυπηρέτηση των πελατών. 8 στους 10 πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες του» σημείωσε.

«Τελείωσε το χάος των κατεβασμένων τηλεφώνων είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά, κι αυτό είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής μας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Όπως διευκρίνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, «το κόστος του 1555 είναι 12 εκατ. ευρώ σε σχέση με το σύνολο των κοινωνικών δαπανών, είναι ένα ελάχιστο ποσοστό. 1.000 άνθρωποι δουλεύουν καθημερινά για όλη αυτή την ιστορία από τον ΕΦΚΑ, τον ΟΠΕΚΑ και τις εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο». Υπενθύμισε επίσης ότι υπάρχουν και υπηρεσίες όπως τα ηλεκτρονικά ραντεβού ή ηλεκτρονική απάντηση ή απάντηση μέσω βίντεο, το ηλεκτρονικό δωμάτιο επικοινωνίας.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, 8 στους 10 πολίτες που εξυπηρετήθηκαν για θέματα του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ δηλώνουν απόλυτα ή πολύ ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του.

Σε αναγνώριση της αποτελεσματικότητάς του, αλλά και της νέας κουλτούρας που υπηρετεί σε θέματα εξυπηρέτησης του πολίτη, το 1555 διακρίθηκε το Δεκέμβριο του 2021 ως Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Χρονιάς, στο πλαίσιο των Εθνικών Βραβείων που απονέμει ετησίως το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ).

Το 1555 καλύπτει σήμερα το σύνολο των εποπτευόμενων φορέων και των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, ΣΕΠΕ, Εργασιακές Σχέσεις, θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέματα Ισότητας και Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, ΝΑΤ, ΤΕΜΠΜΕ και ΤΕΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης). Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τη Γραμμή για τη Βία κατά των Γυναικών 15900, διαβιβάζοντας άμεσα τις σχετικές κλήσεις στους ειδικούς επιστήμονες.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο όγκο των κλήσεων και των αιτημάτων των πολιτών, η λειτουργία του 1555 ενισχύθηκε από τον Φεβρουάριο του 2022 με την ιστοσελίδα 1555.gov.gr, η οποία επιτρέπει στον πολίτη να βρίσκει άκρη και διαδικτυακά, υποβάλλοντας τα ερωτήματα του ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτείται κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο.

Οι κύριες δραστηριότητες του τηλεφωνικού κέντρου περιλαμβάνουν την υποδοχή των αιτημάτων των πολιτών, την παροχή πληροφόρησης, την καταγραφή και επίλυση εξατομικευμένων θεμάτων, μέσω συστήματος ticketing. Η λειτουργία του υποστηρίζεται από ομάδα 1.000 συνολικά ατόμων, στελεχών του Υπουργείου, των εποπτευόμενων φορέων και εταιριών του ιδιωτικού τομέα με υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση στο σχεδιασμό και την παροχή υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοντά σε χαμηλό 12 ετών η ανεργία στην Ελλάδα - Στο 12,5% τον Μάιο

Χατζηδάκης: Τα ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Κάρτα Αναπηρίας, μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν τη ζωή των αναπήρων

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Έκπτωση 3% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος έως 31/8

gazzetta
gazzetta reader insider insider