Καραγιάννης: Προωθούνται μεγάλα αναπτυξιακά έργα σχεδόν 2 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραγιάννης: Προωθούνται μεγάλα αναπτυξιακά έργα σχεδόν 2 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Σε σχεδόν 2 δισ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός σχεδιασμός των παρεμβάσεων για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών στην Ανατολική Αττική, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Καραγιάννης.

«Με τον Πρωθυπουργό επισκεφθήκαμε την Ανατολική Αττική όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιό μας για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών και φυσικά της ποιότητας ζωής για περισσότερους από 400.000 κατοίκους. Ο συνολικός σχεδιασμός των παρεμβάσεών μας ανέρχεται σε σχεδόν 2 δισ. ευρώ και έτσι λύνονται ζητήματα ετών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται η αναπτυξιακή προοπτική που έχει ανάγκη η περιοχή», ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Καραγιάννης, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Προχωράμε σε οδικά έργα ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ και σιδηροδρομικά έργα 700 εκατ. ευρώ. Τα επόμενα χρόνια η Αττική Οδός θα φτάνει σε Ραφήνα και Λαύριο ενώ τα δύο σημαντικά αυτά λιμάνια θα συνδέονται μέσω του Προαστιακού Σιδηροδρόμου με το υπόλοιπο δίκτυο προσφέροντας καλύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις, ανοίγοντας, παράλληλα, τον δρόμο για την ουσιαστική αξιοποίηση της δυναμικής των δύο λιμανιών», σημείωσε ο ίδιος.

«Με τα αντιπλημμυρικά έργα ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ θωρακίζουμε περιοχές όπως η Ραφήνα, ο Μαραθώνας και η Νέα Μάκρη από πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, «τρέχουν» τα νέα έργα αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ στην Ανατολική Αττική, που ανέρχονται περίπου στα 800 εκατ. ευρώ. Σε αυτά εντάσσεται και η κατασκευή σήραγγας άνω του 1 χλμ. για την εξυπηρέτηση των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος», προσέθεσε ο υφυπουργός.

Για να καταλήξει: «Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για όσα γίνονται στην Ανατολική Αττική και θα αλλάξουν την εικόνα μιας περιοχής του Λεκανοπεδίου που μεγαλώνει διαρκώς. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πιστεύουμε, άλλωστε, ότι η ανάπτυξη, η πρόοδος και η βελτίωση της καθημερινότητας περνούν μέσα από τις σύγχρονες υποδομές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Το project 20,3 εκατ. ευρώ του ΤΕΕ στη «δυναμική» περιοχή Αμαρουσίου – Λ. Κηφισίας

Σκυλακάκης: Έχουν εγκριθεί δάνεια 2,6 δισ. για 55 επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

gazzetta
gazzetta reader insider insider