Σκρέκας: Περίπου 825.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το πρόγραμμα αντικατάστασης συσκευών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Περίπου 825.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το πρόγραμμα αντικατάστασης συσκευών
Για τον μήνα Ιούλιο δεν θα υπάρχει επιδότηση για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Αύριο, Παρασκευή, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων συσκευών και έως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 825.000 αιτήσεις, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε πως με δεδομένο ότι οι πόροι του προγράμματος αρκούν για την αντικατάσταση 200-250 χιλιάδων συσκευών, αναζητούνται νέα κονδύλια για να ικανοποιηθούν περισσότεροι αιτούντες. Αυτοί θα προκύψουν από τη λίστα που έχει ήδη δημιουργηθεί από την μοριοδότηση όσων έχουν υποβάλλει αιτήσεις για τις οποίες έχουν προβλεφθεί κοινωνικά κριτήρια.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας θα παταχθούν καθώς θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν έχει αλλάξει κάτι στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα προμηθεύουν τις συσκευές στους καταναλωτές.

Σε ό, τι αφορά την επιδότηση του κράτους για τον Ιούλιο στους λογαριασμούς ρεύματος, είπε πως θα είναι κατά πολύ αυξημένη και μάλιστα αυτή θα δοθεί ανεξαρτήτως εισοδήματος και για όλες τις κατοικίες και όχι μόνο την πρώτη. Αντίθετα για τον μήνα Ιούλιο δεν θα υπάρχει επιδότηση για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, καθώς όπως είπε ο κ. Σκρέκας η κατανάλωση του το καλοκαίρι μειώνεται δραστικά και η επιδότηση θα επανέλθει από το φθινόπωρο.

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ο κ. Σκρέκας είπε ότι σταματάει από την 1η Αυγούστου. Πλέον στους λογαριασμούς θα υπάρχει μια ενιαία τιμή με την οποία θα γίνεται η χρέωση. Για το λόγο αυτό οι εταιρείες θα πρέπει να ανακοινώνουν νωρίτερα τις τιμές για τον μεθεπόμενο μήνα και ειδικά για τον Αύγουστο οι τιμές θα ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου. Επί των τιμών αυτών θα αφαιρείται και η κρατική επιδότηση. Οι καταναλωτές αφού θα συγκρίνουν τις τιμές θα μπορούν να αλλάζουν πάροχο χωρίς καμιά επιβάρυνση. Οι δε τιμές θα αναρτώνται στις ιστοσελίδες των παρόχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Αρνητικό «σήμα» για τις νέες χρεώσεις των προμηθευτών δίνει η εκτίναξη του αερίου

Οικονόμου: Η Ελλάδα εξασφάλισε 600 εκατ. ευρώ για ανακύκλωση και επεξεργασία αποβλήτων