ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να μαζέψει άμεσα τον κ. Γεωργιάδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να μαζέψει άμεσα τον κ. Γεωργιάδη
Σημερινή ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «στην κυβέρνηση κάποιος πρέπει να τον μαζέψει άμεσα».

Σημερινή ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «στην κυβέρνηση κάποιος πρέπει να τον μαζέψει άμεσα».

«Πρώτα με τους χειρισμούς επέτρεψε στην ΕΕ να παραδώσει στον Ερντογάν το σήμα TurkAegean, νομίζοντας ότι δεν θα ασχοληθεί κανείς», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Μετά τα έβαλε με τους υπαλλήλους του υπουργείου του για να τους φορτώσει την ευθύνη της ανεπάρκειάς του. Και σήμερα ταΐζει σανό τους ψηφοφόρους του χρησιμοποιώντας περιθωριακό βίντεο ιδιώτη που ούτε το τουρκικό κράτος δεν έχει κάνει», προσθέτει και υπογραμμίζει:

«Ο άνθρωπος έχει αρχίσει να γίνεται πολύ επικίνδυνος. Του το είπαμε εχθές θα του το πούμε και σήμερα: πατριδοκάπηλοι σαν αυτόν έχουν συνδεθεί με τις μεγαλύτερες ατιμώσεις της Ελλάδας». «Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να του παρέχει κάλυψη;», καταλήγει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γεωργιάδης: Από ακροδεξιός εθνικιστής, έγινα ο «Τουρκάδωνις»

Nωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε στην «αντεπίθεση» για τη δριμεία κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος Turkaegean.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην κατοχύρωση του όρου Aegean, το έτος 2018, από τον ευρωπαϊκό οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων, για τουρκική εταιρεία που φτιάχνει ρόμπες και πετσέτες. Στο κλίμα αυτό και σε απάντηση της δήλωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «αν ήταν εκείνος Μητσοτάκης, θα γυρνούσε με τα πόδια από τη Μαδρίτη», ο Άδωνις Γεωργιάδης προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα «να ξεκινήσει τώρα από την Κουμουνδούρου, με τα πόδια, να πάει στο Σούνιο, να ρίξει καμία βουτιά, στην ωραία βίλα που μένει στην παραλία».

«Μένω έκπληκτος από την υποκρισία. Εμένα όλοι εσείς οι Αριστεροί, ακροδεξιό εθνικιστή με ανεβάζετε, ακροδεξιό εθνικιστή με κατεβάζετε. Από ακροδεξιός εθνικιστής, έγινα χθες, από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο ο «Τουρκάδωνις». Μάλιστα. Γιατί έγινα ο «Τουρκάδωνις»; Γιατί λέει, κατάφεραν να κατοχυρώσουν οι Τούρκοι, ως εμπορικό σήμα, τον όρο «Turkaegean». Ερώτηση, χάσαμε το Αιγαίο; Ετέθη εξ αυτού του γεγονότος ζήτημα εθνικής κυριαρχίας; Όχι. Ευχάριστο είναι που έγινε; Πολύ δυσάρεστο. Έγινε. Γι΄αυτό και διέταξα και την ΕΔΕ. Τη διέταξα γιατί η υπηρεσία δεν με ενημέρωσε, ως όφειλε, άρα εγώ το έμαθα αυτό από το διαδίκτυο και τα κανάλια ενώ αυτό δεν είναι σωστό. Και έγινε η ΕΔΕ για να μάθουμε τι πήγε στραβά στη διαδικασία. Δεν κατηγόρησα κανέναν υπάλληλο ούτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό κανενός υπαλλήλου. Είπα όμως, "να δούμε στη διαδικασία τι πήγε στραβά, για να μην επαναληφθεί". Γιατί είναι απαράδεκτο, ένα τόσο σοβαρό θέμα, να γίνεται ερήμην της πολιτικής ηγεσίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συνέχισε:

«Άκουσα χθες, τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είπε ότι αν συνέβαινε επί των ημερών του αυτό με το Turkaegean, θα γύρναγε, λέει, από τη Μαδρίτη με τα πόδια. Ο λαός μας έχει μια παροιμία. Ο κλέφτης και ο ψεύτης, τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Διότι κάναμε μια έρευνα στην υπηρεσία, και διαπιστώσαμε ότι το 2018, δυστυχώς, και το 2018 ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, μια τουρκική εταιρεία, στον ίδιο ακριβώς ευρωπαϊκό οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων κατοχύρωσε, όχι τον όρο Turkaegean, αλλά τον όρο Aegean. Και συγκεκριμένα, μέχρι το 2028, στις κλάσεις 24, 25 και 17, οριστικοποιήθηκε στις 31.10.2018, το σήμα λήγει το 2028, τα προϊόντα είναι ρούχα, παπούτσια και λευκά ήδη. Η εταιρεία έχει έδρα την 'Αγκυρα και η εταιρεία παράγει ρόμπες και πετσέτες. Δεν ξεκινάει ο κ. Τσίπρας να περπατάει; Να ξεκινήσει, εδώ, από την Κουμουνδούρου να πάει μέχρι το Σούνιο να ρίξει καμιά βουτιά στην ωραία βίλα που μένει στην παραλία. Διότι η υποκρισία έχει κάποια όρια. Ξεκαθαρίζω προφανώς, ότι για το γεγονός ότι επί ΣΥΡΙΖΑ στον ευρωπαϊκό οργανισμό, μια τουρκική εταιρεία κατοχύρωσε τον όρο Αιγαίο, σκέτο, δεν θεωρώ ότι φταίει ο Τσίπρας ούτε προφανώς ότι αυτό δείχνει κάποιο έλλειμμα πατριωτισμού εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά θέλω να αναδείξω την υποκρισία τους, γιατί το κύριο χαρακτηριστικό της Αριστεράς είναι η υποκρισία. Όπου έφτασε τώρα ένα κόμμα που έφτιαξε τις Πρέσπες και μας είπε ότι δεν μπορούμε να τσακωνόμαστε για ένα όνομα και που είπε ο κ. Τσίπρας ότι το Αιγαίο και η θάλασσα δεν έχει σύνορα και οι ευρωβουλευτές του στο ευρωκοινοβούλιο κατηγορούν το ελληνικό λιμενικό για pushbacks, υιοθετώντας την τουρκική προπαγάνδα, να τον πειράξει τόσο το Turkaegean που θα ερχόταν από τη Μαδρίτη με τα πόδια και δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ. Δηλαδή, Τσίπρας σε συσκευασία Καμμένου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: Πολιτική οδηγία προς την Τουρκία για ήρεμα νερά στο Αιγαίο έστειλε ο Τζο Μπάιντεν

Ρεύμα: Δραστικές αλλαγές στην αγορά τον Ιούλιο – Τι σημαίνουν για τους καταναλωτές

Νέα άνοδος σοκ του πληθωρισμού τον Ιούνιο - Στο 12% στην Ελλάδα, 8,6% στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider