Θεοδωρικάκος: «Θα ξανακάνουμε την ΝΔ αυτοδύναμη κυβέρνηση» - Εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά

Newsroom
Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: «Θα ξανακάνουμε την ΝΔ αυτοδύναμη κυβέρνηση» - Εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά
«Κόντρα στις "εύκολες λύσεις" ο Αντώνη Σαμαράς επέλεξε το προσωπικό κόστος» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο, «εν μέσω διεθνών κρίσεων και προκλήσεων», και στις δράσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έκανε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, σε μια μακροσκελή και «απολογιστική» ομιλία, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής παρουσία Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την πεποίθηση πως στις επερχόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει ξανά την αυτοδυναμία τονίζοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, παρά τα εμπόδια, παρά τις κρίσεις, παρά τις αναποδιές όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πανίσχυρο πρωθυπουργό».

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «βασικό συστατικό της Δημοκρατίας» και παρέθεσε αναλυτικά το έργο του μέσα στους 10 μήνες της θητείας του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Η ασφάλεια για εμάς δεν είναι μια εξαγγελία. Είναι στοιχείο που βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογίας μας. Επειδή είμαστε η λαϊκή πατριωτική παράταξη που προωθεί την ενότητα και τη κοινωνική συνοχή. Επειδή πιστεύουμε πως η ασφάλεια αποτελεί συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας είναι συνταγματικό δικαίωμα σε κάθε οργανωμένη Πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, την αποδέσμευση των αστυνομικών από την επίδοση δικαστικών εγγράφων, που σταματά οριστικά τον Σεπτέμβριο και την απαλλαγή επίσης των αστυνομικών υπηρεσιών από το γνήσιο της υπογραφής. «Ο αστυνομικός είναι για να προστατεύει και όχι, για να διεκπεραιώνει» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Εκεί, όμως, που εστίασε ιδιαίτερα ήταν στις επεμβάσεις της Αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους. «Θέλω να είμαι πολύ κατηγορηματικός. Τέλος στα άβατα ανομίας χωρίς εξαιρέσεις ξεκαθαρίζω. Όταν η Αστυνομία χρειάζεται να παρέμβει σε πανεπιστημιακό χώρο για να εγγυηθεί την ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών, θα το κάνει χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό», τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε στις επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και διευκρίνισε ότι «η μονάδα των ΜΑΤ που βρίσκεται στο ΑΠΘ θα μείνει μέσα στο πανεπιστήμιο για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη και μέχρι ο πρύτανης να μας βεβαιώσει ότι έχει εξασφαλίσει την παραμικρή λειτουργία της. Λέμε ναι στην ελευθερία διακίνησης ιδεών και γνώσης, λέμε όχι στην ελευθερία διακίνησης λοστών και καδρονιών μέσα σε πανεπιστήμια».

Καταλήγοντας στο θέμα της ασφάλειας είπε ότι η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης έχει σοβαρά αποτελέσματα, καθώς η εγκληματικότητα έχει μειωθεί και στην Μεσσηνία και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, κατά 25%.

Για την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «προχωρήσαμε μπροστά» και προσέθεσε:

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η κυβέρνησή του συνολικά, κρατήσαμε με σταθερό χέρι το τιμόνι της Πατρίδας στη σωστή πορεία. Με έγκαιρες και σωστές αποφάσεις, με στήριξη της κοινωνίας, με μεταρρυθμίσεις, με τόλμη στα δύσκολα, με ευθύνη στα κρίσιμα:

• Την πανδημία, που άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας.

• Την καραντίνα της κοινωνίας, αλλά και την αναπόφευκτη "καραντίνα της οικονομίας".

• Την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της χώρας τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020, όταν η γειτονική Τουρκία εργαλειοποίησε με τον πλέον προκλητικό τρόπο δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράνομους μετανάστες

• Τον πόλεμο στην Ευρώπη που προκάλεσε η παράνομη και καταδικαστέα ρωσική εισβολή.

• Τη διεθνή ενεργειακή κρίση και το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που πυροδοτήθηκαν ταυτόχρονα».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, περιγράφοντας την πίεση που δέχεται καθημερινά η χώρα στα σύνορα από μετανάστες που ταξιδεύουν παράνομα, επανέλαβε πως «παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς στην Ελλάδα» και ανέφερε ότι 450 διακινητές συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ τους τελευταίους μήνες, ενώ από τις αρχές Μαρτίου εντάθηκαν με εντολή του οι επιχειρήσεις για παράνομη μετανάστευση στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις οποίες έχουν οδηγηθεί στα ΠΡΟΚΕΚΑ 1.700 αλλοδαποί και τους τελευταίους 20 μήνες, 9.500 έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.

Στο σημείο αυτό ο κ. Θεοδωρικάκος έριξε τα βέλη του και «στις φωνές στο εσωτερικό που αναμασούν τα ψέματα της τουρκικής προπαγάνδας» , λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αδιανόητο, αλλά και εθνικά επικίνδυνο κάποιες εσωτερικές φωνές να συκοφαντούν. Αναμασώντας τα ψέματα της τουρκικής προπαγάνδας. Όταν η ίδια η Ευρώπη το αναγνωρίζει. Και ξέρει η Ευρώπη τι κάνουμε. Η Ευρώπη οφείλει ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα, οφείλει ένα ευχαριστώ στον ελληνικό λαό. Γιατί φυλώντας τα ελληνικά σύνορα απέναντι στην Τουρκία φυλάμε και τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να απευθυνθεί και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με επαινετικούς χαρακτηρισμούς, τονίζοντας: «Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να απευθύνω αυτή την ομίλα με την παρουσία του άνθρωπου που πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, παρέλαβε το τιμόνι της πατρίδας μέσα σε θύελλες και κινδύνους. Του ανθρώπου που κόντρα στις τεράστιες δυσκολίες, κόντρα στον λαϊκισμό της εποχής, υπηρέτησε την αλήθεια, τον ρεαλισμό και την εθνική ευθύνη. Κόντρα στις "εύκολες λύσεις" ο Αντώνη Σαμαράς επέλεξε το προσωπικό κόστος. Κόντρα στις διεθνείς πιέσεις, προέταξε το εθνικό ανάστημα. Κρατώντας την πατρίδα μας όρθια, την κοινωνία ενωμένη και το μέλλον όλων μας μέσα στο Ευρώ. Γι αυτό μπορούμε σήμερα να είμαστε εδώ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να συμμορφωθεί με το αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης

Όλες οι ειδήσεις

08:07

Ιατρικά απόβλητα: Η νέα μεγάλη πρόκληση για τους διεθνείς επενδυτές

08:00

Στήριξη στους νέους: Άτοκα δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας και κίνητρα brain gain στις ανακοινώσεις της ΔΕΘ

07:55

Τα τρία σενάρια της Moody's Analytics για το φυσικό αέριο - Θα αντέξει η Ευρώπη το χειμώνα;

07:53

Ακίνητα: Εγκαταλείπουν την golden visa οι επενδυτές; - Τα εγχώρια δεδομένα και το success story της Πορτογαλίας

07:46

Ο Σι Τζινπίνγκ, ο Μπιν Σαλμάν και τα... πετρογουάν - Της έταξαν της κυρίας... 

07:40

Ρεύμα: Αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω της κρίσης – Πώς διαμορφώνεται το πελατολόγιο των παρόχων

07:36

Τα δύο πιο κρίσιμα μεγέθη για την οικονομία και το πακέτο της ΔΕΘ

07:32

Τζόνσον μπατίρ τουρίστ - Άντε πάλι ο Αλέξης με την εξουσία - Ο πρόεδρος Νίκος και η ομογένεια

07:30

Πάρις Χίλτον: Εικονικά πάρτυ και NFTs προς πώληση μέσα από το «The Sandbox»

23:55

Ρωσία-ΟΗΕ: Σοϊγκού και Γκουτέρες συζήτησαν για την ασφαλή λειτουργία του σταθμού της Ζαπορίζια

23:40

Πέθανε ο συγγραφέας του «Γητευτή των Αλόγων», Nicholas Evans

23:30

Wall Street: Δεν πτοήθηκε από τα αδύναμα στοιχεία της Κίνας και επέμεινε ανοδικά

23:12

«Πώς εξηγεί η κυβέρνηση την αιφνίδια ανακάλυψη» των προσφύγων στον Έβρο, ρωτούν οι Γ. Κατρούγκαλος, Γ. Ψυχογιός και Ν. Γκαρά

23:06

Πετρέλαιο: Απώλειες 3% για την τιμή - Κυριάρχησαν οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας

22:42

Νορβηγία: Το 'Οσλο προμηθεύει όλο το φυσικό αέριο που μπορεί στη Γερμανία

22:17

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συνοδεύει βρετανικό αεροσκάφος εκτός του ρωσικού εναέριου χώρου

21:59

Streaming: Το HBO Max απομακρύνει 70 υπαλλήλους

21:29

Κάτω από τα 1.800 δολάρια έκλεισε ο χρυσός

21:03

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Χρυσό μετάλλιο ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο

20:57

Γερμανία: Πακέτο στήριξης υποσχέθηκε ο Σολτς ενόψει αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος

20:46

Ευρωαγορές: Κατάφεραν με δυσκολία να συγκεντρώσουν μικρά κέρδη

20:27

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον Έβρο για τη διάσωση 38 μεταναστών

20:00

Ρεύμα: Μέτρα ενίσχυσης των δικαιωμάτων των καταναλωτών σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

19:57

Βουλγαρία: Αμετάβλητη η ανεργία σε σχέση με τον Ιούνιο

19:40

Wall Street: Άλλαξε πρόσημο και δίνει συνέχεια στα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας

19:26

Οριοθετημένη η φωτιά στα Πυργιώτικα της Αργολίδας

19:14

Η Μόσχα θα διευκολύνει μια επίσκεψη της IAEA στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

18:59

Apple: Θέλει να προσθέσει διαφημίσεις σε περισσότερα apps στο iPhone σας

18:29

Μελέτη: Ένας πυρηνικός πόλεμος, ακόμη και μικρός, θα απειλήσει δισεκατομμύρια ανθρώπους με πείνα και θάνατο

18:04

Ο hedge fund manager Daniel Loeb αποκτά νέο μερίδιο στην Disney και πιέζει για απόσχιση του ESPN