advertorial

Καραγιάννης: Τα στημένα εργοτάξια στη Δυτική Ελλάδα αποτελούν εγγύηση για την ανάπτυξη της περιοχής

Newsroom
Μοιράσου το
Καραγιάννης: Τα στημένα εργοτάξια στη Δυτική Ελλάδα αποτελούν εγγύηση για την ανάπτυξη της περιοχής
Καραγιάννης - Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών στην Ελλάδα «τρέχει» το μεγάλο πρόγραμμα έργων ύψους 13 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν δημοπρατηθεί περίπου τα 8 δισ. ευρώ.

Στα οδικά, αντιπλημμυρικά και σιδηροδρομικά έργα που υλοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα και καλύπτουν το έλλειμμα υποδομών που υπήρχε στην περιοχή, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο: «Έργα και Υποδομές στη Δυτική Ελλάδα».

Όπως επισήμανε ο κ. Καραγιάννης «μέσα από τη μεγάλη επιστροφή των υποδομών στην Ελλάδα, έρχονται οι λύσεις που αλλάζουν τη ζωή των πολιτών, γιατί ο τρόπος που μετακινούμαστε, η ταχύτητα και η ασφάλεια είναι στοιχείο του πολιτισμού για τη βελτίωση της καθημερινότητας».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών στην Ελλάδα «τρέχει» το μεγάλο πρόγραμμα έργων ύψους 13 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν δημοπρατηθεί περίπου τα 8 δισ. ευρώ.

«Το παρόν δεν έχει μουσαμάδες, δεν έχει εξαγγελίες, έχει στημένα εργοτάξια, έχει δουλειές, έχει έργα που βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση και άλλα που προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς».

Σε αυτό το πλαίσιο προχώρα και το ευρύ πλάνο υποδομών στη Δυτική Ελλάδα, με τον κ. Καραγιάννη να τονίζει ότι «υλοποιούμε τη δέσμευση που αναλάβαμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και ως κυβέρνηση, να προχωρήσουμε σε έργα που της αξίζουν και να καλύψουμε το έλλειμμα στις υποδομές που υπήρχε. Στη Δυτική Ελλάδα προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα ύψους 2,5 δισ. που αφορούν ένα ευρύ φάσμα υποδομών, όπως είναι ο σιδηρόδρομος, οι οδικοί άξονες και τα αντιπλημμυρικά έργα. Είναι σαφές ότι οι παρεμβάσεις μας, μικρότερες και μεγαλύτερες, εκτείνονται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε έργα τοπικού και υπερτοπικού ενδιαφέροντος».

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Υποδομών έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας που στη Δυτική Ελλάδα επιτυγχάνεται με παρεμβάσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κονδύλια τα οποία είναι εξασφαλισμένα μέσω του Προγράμματος Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ).

Τα οδικά έργα που αναβαθμίζουν την ασφάλεια και κάνουν ταχύτερες τις μετακινήσεις

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που εγγυάται την υλοποίηση των έργων και το οποίο είναι η πολιτική βούληση, ο σωστός σχεδιασμός και η οργανωμένη επίβλεψη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος» που πλέον κατασκευάζεται και σήμερα υπάρχουν και πάλι στημένα εργοτάξια. Σε 36 μήνες θα δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 56χλμ. από τον Πύργο και τέσσερις μήνες μετά ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στο σύνολό του στους πολίτες.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης, προσθέτοντας ότι παράλληλα εκτελούνται στον υφιστάμενο δρόμο έργα οδικής ασφάλειας ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, κατασκευάζονται ήδη σειρά οδικών έργων στη Δυτική Ελλάδα που αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών. Τα έργα αυτά είναι:

- Άκτιο – Αμβρακία και σύνδεση με Ιόνια Οδό: Το έργο στο σύνολό του αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία το 2023.

- Παράκαμψη Αμφιλοχίας: Μέσα στο καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους το τμήμα αυτό του έργου Άκτιο – Αμβρακία, που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

- Σύνδεση Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας: Η οδική σύνδεση θα πραγματοποιείται μέσω του τμήματος Άκτιου – Αγίου Νικολάου, μήκους 5 χλμ. και Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους 16 χλμ. Το έργο ολοκληρώνεται στα τέλη του καλοκαιριού του 2023.

Ταυτόχρονα θα κατασκευαστεί και ο νέος αγωγός ύδρευσης Λευκάδας, περίπου 8 χλμ. που περνά παράλληλα με τον νέο οδικό άξονα.

«Σε αυτό το έργο με το πλήθος των προβλημάτων, ερχόμαστε με πολλή δουλειά, να το προχωρήσουμε τάχιστα, και μάλιστα, θα δώσουμε νωρίτερα από ό, τι προβλεπόταν στο χρονοδιάγραμμα τα πρώτα 5 χιλιόμετρα» τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

- Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης: Το έργο ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022.

Όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Υποδομών «έχουν ανατεθεί και προχωρούν οι μελέτες για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, έργο που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή».

- Αναβάθμιση κόμβου στο Κομπότι: Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προκειμένου να εξυπηρετείται η κυκλοφορία και από τα Ιωάννινα προς το Μενίδι.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών, «σκοπός είναι να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερα έργα στη Δυτική Ελλάδα και σε παρεμβάσεις που ζητούν χρόνια οι κάτοικοι».

Θωράκιση της περιοχής με αντιπλημμυρικά έργα

«Το πλάνο μας ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά» επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Προχωρά άμεσα η κατασκευή δικτύου άρδευσης και αποστράγγισης για την εξυπηρέτηση αγροτικής περιοχής συνολικής έκτασης 38.000 στρεμμάτων σε Αμβρακία, Αμφιλοχία και Βάλτο.

Το έργο, προϋπολογισμού 64,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και έως τον Ιούλιο αναμένεται η δημοπράτηση, καθώς αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Επιπλέον, γύρω από την Ιόνια Οδό θα κατασκευαστούν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ αντιπλημμυρικά έργα τα περισσότερα από τα οποία είναι στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ παράλληλα οι μελέτες για τη κατασκευή της νέας γέφυρα του Ευήνου είναι σε εξέλιξη.

«Προχωρούμε στην αντιπλημμυρική προστασία περιοχών σε όλη την Επικράτεια και στη θωράκισή τους απέναντι στα έντονα φαινόμενα που επιφέρει η κλιματική αλλαγή προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των υποδομών της χώρας» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Υποδομών.

«Τα έργα είναι τα διαπιστευτήριά μας, η συνέχεια των λόγων μας»

Την ίδια ώρα, με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται το πλάνο των σιδηροδρομικών έργων στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «οι εργασίες και οι διαγωνισμοί στα τμήματα Κιάτο – Ροδοδάφνη και Ροδοδάφνη – Ρίο με συνολικό προϋπολογισμό 565 εκατομμύρια ευρώ, προχωρούν. Το έργο από το Ρίο έως το λιμάνι της Πάτρα, με υπογειοποίηση στο μεγαλύτερο τμήμα εντός του αστικού ιστού, δημοπρατήθηκε. Και φυσικά, φέρνουμε το τρένο στον Πύργο αναβαθμίζοντας την γραμμή από την Κάτω Αχαγιά».

Κλείνοντας ο Υφυπουργός Υποδομών ανέφερε: «Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υλοποιούμε μεγάλα αλλά και μικρότερα έργα εξασφαλίζοντας ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της οικονομίας θα διαχυθεί και θα αφορά όλους τους Έλληνες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΛΕΚΤΩΡ: «Καπάρωσε» νέα σύμβαση στη Βόρεια Ελλάδα

ΕΡΓΟΣΕ: «Πέφτουν υπογραφές» με ΤΕΡΝΑ – Μυτιληναίο για την ηλεκτροκίνηση στο «Κιάτο - Ροδοδάφνη»

Όλες οι ειδήσεις

20:50

Revoil: Δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2021 λόγω σωρευμένων ζημιών

20:30

Μπάιντεν: Οργή για την απαγόρευση των αμβλώσεων - H υγεία των γυναικών βρίσκεται σε κίνδυνο

20:21

ΟΗΕ: Τρομερό πλήγμα για τα δικαιώματα των γυναικών η απαγόρευση της άμβλωσης στις ΗΠΑ

20:11

JPMorgan Chase: Η τράπεζα θα καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα των εργαζομένων της για άμβλωση

20:02

«Αλήθειες και ψέματα» από την Λαγκάρντ, στο κρίσιμο ραντεβού της Σίντρα

19:50

ΤΑΙΠΕΔ: Τέσσερις υποψήφιοι επενδυτές για τον τουριστικό λιμένα Κέρκυρας

19:44

Μπέρμποκ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο στοχεύοντας τα σιλό της Ουκρανίας

19:44

Τζανάκης: Η 4η δόση ωφελεί τους άνω των 60 ετών

19:26

Μπ. Τζόνσον: «Μεγάλη οπισθοδρόμηση» η απόφαση των ΗΠΑ για την άμβλωση - Tριντό: «Φρικιαστική» απόφαση

19:12

Δένδιας: Τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ θα ενημερώσει για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

19:06

ΗΠΑ: Αντιδράσεις στην απόφαση του που ανατρέπει τον νόμο για το δικαίωμα στην άμβλωση

18:52

Ο Βασίλειος Γούναρης αναλαμβάνει νέος Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

18:48

Ευρωαγορές: Αποχαιρέτησαν την εβδομάδα με ισχυρό ράλι - Κέρδη 2,6% ο Stoxx 600

18:38

Καραμανλής: Τρία μεγάλα έργα γίνονται πραγματικότητα στη Λέσβο

18:32

Έρευνα: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στους θανάτους από ναρκωτικά

18:29

ΗΠΑ: Η Ρωσία προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την ροή των όπλων προς την Ουκρανία

18:25

Νέα έκτακτη ενίσχυση 5,6 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία

18:17

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η Κομισιόν να βρει τρόπους να περιορίσει τις αυξήσεις στην ενέργεια

18:15

ΗΠΑ: «Βουτιά» στο ιστορικό χαμηλό των 50 μονάδων η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

18:13

H Μπέλα Χαντίντ πουλάει το κορμί της σε 11.111 NFT

18:12

Ουκρανία: Εξαρθρώθηκε «ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας» - Μέλος του Ουκρανός βουλευτής

18:08

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή το ν/σ για Σκαραμαγκά και Καζίνο Ελληνικού - Στις 28/6 στην Ολομέλεια

18:02

Γεωργιάδης: Κομβική για την εξωστρέφεια η αξιοποίηση των κονδυλίων από τις επιχειρήσεις

17:58

Κορονοϊός: Διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον

17:54

Αυτό το καλοκαίρι ας είναι το καλύτερό μας παρέα με το νέο τεύχος του περιοδικού ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ!

17:47

Γαλλία: Η υφυπουργός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις κατηγορίες σε βάρος της για βιασμό

17:44

Ντράγκι: Το πλαφόν στο φυσικό αέριο θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου

17:40

ΗΠΑ - Roe v. Wade: Το Ανώτατο Δικαστήριο κατάργησε το δικαίωμα στην άμβλωση

17:38

Χρηματιστήριο: Δεν ακολούθησε τον ανοδικό βηματισμό των διεθνών αγορών

17:37

“The Ellinikon Moments”