Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επέβαλε κυρώσεις στον Πούτιν και την ηγεσία της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επέβαλε κυρώσεις στον Πούτιν και την ηγεσία της Ρωσίας
«Παγώνουν» όλα τα περιουσιακά στοιχεία και απαγορεύεται η είσοδος του Πούτιν στην Ουκρανία.

Κυρώσεις εις βάρος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλων σημαντικών προσώπων στη ηγεσία της Ρωσίας επέβαλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον 4ο μήνα του πολέμου μεταξύ των δύο χώρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ουκρανού προέδρου, «παγώνουν» όλα τα περιουσιακά στοιχεία και απαγορεύεται η είσοδος του Πούτιν στην Ουκρανία.

Πέρα από τον Πούτιν, στη λίστα των κυρώσεων βρίσκεται ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν και ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Όπως ανέφερε το Reuters, η κίνηση έχει περισσότερο συμβολικό παρά πρακτικό χαρακτήρα, ενώ φαίνεται να απομακρύνει περισσότερο το ενδεχόμενο συνάντησης του Ζελένσκι με τον Πούτιν, αίτημα που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος στην αρχή του πολέμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Την ώρα που οι αγρότες μας είναι στα μπλόκα, βουλγαρική εταιρεία καλλιεργεί στη Ρουμανία με τρακτέρ χωρίς οδηγό!

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» σήμερα για συνταξιούχους, γονείς, άνεργους και δικαιούχους επιδομάτων

Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η προκαταβολή στους δικαιούχους - Πότε θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider