«Μόνο η Ουκρανία μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον της» τόνισε ο πρόεδρος της Πολωνίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μόνο η Ουκρανία μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον της» τόνισε ο πρόεδρος της Πολωνίας
Ο πρώτος ξένος ηγέτης που μίλησε στη Ράντα από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το μήνυμα πως «μόνο η Ουκρανία μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον της» έστειλε ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο (Ράντα).

Σημειώνεται πως ο Ντούντα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που μίλησε στη Ράντα από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Ντούντα ανέφερε στην ομιλία του πως «έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές για το ότι η Ουκρανία πρέπει να ενδώσει στα αιτήματα του Πούτιν.

Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της. Τίποτε για εσάς χωρίς εσάς» τόνισε ο Πολωνός πρόεδρος προς τους Ουκρανούς βουλευτές.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαιτήσει την ολοκληρωτική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος, είπε.

«Αν η Ουκρανία θυσιάζεται για...οικονομικούς λόγους ή για πολιτικές φιλοδοξίες--ακόμη και ένα εκατοστό του εδάφους της--θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα, όχι μόνο για το ουκρανικό έθνος, αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο», τόνισε ο Πολωνός πρόεδρος.

«Δεν θα ησυχάσω μέχρι να γίνει η Ουκρανία μέλος της ΕΕ», κατέληξε ο Ντούντα.

Σημειώνεται πως ο Ντούντα πραγματοποιεί εκστρατεία προκειμένου να αποδοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ταχύτερο δυνατό.

Ο Πολωνός πρόεδρος είχε επισκεφθεί το Κίεβο μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Απρίλιο και είχε συναντηθεί εκεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: H Ρωσία έπληξε 583 θέσεις των δυνάμεων του Κιέβου

Ο πρόεδρος της Πολωνίας θα μιλήσει στο ουκρανικό κοινοβούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider