Η Τουρκία κατηγορεί χώρες του ΝΑΤΟ ότι επιθυμούν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Τουρκία κατηγορεί χώρες του ΝΑΤΟ ότι επιθυμούν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία
«Ο στόχος τους είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσία» υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε σήμερα χώρες του ΝΑΤΟ ότι επιθυμούν έναν πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία, ώστε «να αποδυναμωθεί» η Μόσχα.

«Υπάρχουν χώρες στους κόλπους του ΝΑΤΟ που επιθυμούν να συνεχιστεί ο πόλεμος», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. «Ο στόχος τους είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσία», πρόσθεσε.

Οι ρωσοουκρανικές διαπραγματεύσεις, που φιλοξενήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου και επρόκειτο να συνεχιστούν μέσω βιντεοκλήσεων, φαίνεται ότι βρίσκονται σε νεκρό σημείο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε νωρίτερα ότι οι Ουκρανοί «υπαναχωρούν» διαρκώς από τα σημεία στα οποία είχε επιτευχθεί συμφωνία.

Η Τουρκία έχει φιλοξενήσει δύο φορές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, την πρώτη στις 10 Μαρτίου, σε υπουργικό επίπεδο, στην Αττάλεια και τη δεύτερη στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-μπε

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Νέα πλατφόρμα για υποβολή καταγγελιών στα ΜΜΜ - Σε λειτουργία το report.oasa.gr

Καταπατημένα ακίνητα: Πενιχρό το ενδιαφέρον των ιδιωτών - Μόλις το 6% υπέβαλε αίτηση εξαγοράς

Θέση εργασίας από τη ΔΥΠΑ στην Αυστρία με μισθό από 40.500 ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider