Ουκρανία: Ο Μακρόν δεν αποκλείει επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών με τον Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ο Μακρόν δεν αποκλείει επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών με τον Πούτιν
«Μετά από τις σφαγές που έγιναν γνωστές στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, ο πόλεμος πήρε μια διαφορετική τροπή» υποστήριξε ο αντίπαλος της Λεπέν.

Ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας και υποψήφιος για την επανεκλογή του στην ηγεσία της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για νέο γύρο συνομιλιών με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντίμιρ Πούτιν, για αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5, ο Μακρόν είπε πως «μετά από τις σφαγές που έγιναν γνωστές στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, ο πόλεμος πήρε μια διαφορετική τροπή. Έτσι, δεν έχω μιλήσει με τον Πούτιν από τότε, αλλά δεν αποκλείω να το κάνω στο μέλλον» σημείωσε ο Μακρόν.

Το Παρίσι έχει συντονιστεί με άλλες χώρες της Δύσης κατηγορώντας τη Ρωσία για θηριωδίες και δολοφονίας αμάχων στην Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να τις αρνείται και να κάνει λόγο για «κατασκευασμένες εικόνες» της Δύσης.

Ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας έχει περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, όπου θα αντιμετωπίσει την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. Ο Μακρόν τις τελευταίες μέρες έχει αυξήσει τις επιθέσεις του κατά της Λεπέν, κατηγορώντας την για ανοχή στη Μόσχα και στη στρατιωτική εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Καλεί τον Μακρόν στην Ουκρανία για να διαπιστώσει την ύπαρξη "γενοκτονίας"

gazzetta
gazzetta reader insider insider