Βρετανία: Πάνω από 50 πρόστιμα για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Πάνω από 50 πρόστιμα για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ
Σε συγκεντρώσεις στα γραφεία και την κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε πάνω από 50 παραπομπές για πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων του lockdown, που είχε επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, σε συγκεντρώσεις στα γραφεία και την κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η αστυνομία ερευνά 12 συγκεντρώσεις που έγιναν στη Ντάουνινγκ Στριτ και την Προεδρία της Κυβέρνησης ύστερα από εσωτερική έρευνα που κατέληξε ότι μέλη του προσωπικού του Τζόνσον συμμετείχαν σε πάρτι με κατανάλωση αλκοόλ, με τον ίδιο τον Βρετανό ηγέτη να συμμετέχει σε κάποια από αυτά.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από το πρωθυπουργικό γραφείο, που έχει δηλώσει ότι θα κάνει γνωστή την επιβολή προστίμου στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εκδωθούν αρχικά 20 ειδοποιητήρια για πρόστιμο και ότι συνεχίζει να υπάρχει η πιθανότητα έκδοσης και άλλων προστίμων.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προχωρήσουμε αυτή την έρευνα με ταχείς ρυθμούς, αυτό περιλαμβάνει το ότι συνεχίζουμε να αξιολογούμε σημαντικό όγκο ερευνητικού υλικού, από το οποίο μπορεί να προκύψουν περαιτέρω παραπομπές», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Τα πρόστιμα επιβεβαίωσαν ότι τα άνευ προηγουμένου μέτρα που στόχο είχαν την προστασία των πολιτών απέναντι στην COVID-19 παραβιάστηκαν από αξιωματούχους της Ντάουνινγκ Στριτ που τα σχεδίασαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider