Η Φινλανδία καταρτίζει σχέδιο για την είσοδό της στο NATO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Φινλανδία καταρτίζει σχέδιο για την είσοδό της στο NATO
Το σχετικό κείμενο αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο της χώρας την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο συμπερασμάτων για την πρόταση εισόδου της στο NATO, εν μέσω των σθεναρών αντιδράσεων και προειδοποιήσεων που έχει στείλει η Ρωσία για συνέπειες σε ενδεχόμενη εισχώρηση της σκανδιναβικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση της Φινλανδίας και ο πρόεδρος, Σαούλι Νιινίστο, έχουν καταλήξει σε ένα κείμενο που αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο της χώρας την Τετάρτη, ξεκινώντας τον σχετικό δημόσιο διάλογο στο εσωτερικό της Φινλανδίας.

Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά για πρόταση ένταξης της Φινλανδίας στο NATO, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έχει δηλώσει πως σκοπεύει να εκκινήσει τον διάλογο ώστε η Φιλανδία να πάρει status κράτους προς ένταξη στη Συμμαχία.

«Αβάντα» από το NATO

Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, δήλωσε την Τρίτη ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα χωρών όπως η Σουηδία και η Φινλανδία να αποφασίσουν εάν θέλουν να ενταχθούν στη συμμαχία.

Μιλώντας από τη Νότια Κορέα στο πλαίσιο επίσκεψης του στην ασιατική χώρα, ο Μπάουερ είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μια απαιτητική συμμαχία και δεν έχει πιέσει κανένα κράτος να ενταχθεί ή οποιαδήποτε χώρα να παράσχει όπλα στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Επικοινωνία Πούτιν με τον Λουκασένκο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πέσκοφ: Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO δεν θα φέρει σταθερότητα στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider