Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την Renault και την Leroy Merlin να εγκαταλείψουν τη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την Renault και την Leroy Merlin να εγκαταλείψουν τη Ρωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτηση από την Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας περισσότερα στρατιωτική βοήθεια για τον πόλεμο της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε την Τετάρτη στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, τονίζοντας πως οι γαλλικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν στη Ρωσία πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα.

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που αύριο συμπληρώνει 1 μήνα από την έναρξη του, ο Ζελένσι αναφέρθηκε ονομαστικά στις μεγαλύτερες γαλλικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν στη Ρωσία, παρά τις κυρώσεις των χωρών της Δύσης εις βάρος της Μόσχας.

«Η Renault, η Leroy Merlin και η Οσάν πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τον πόλεμο του (Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ) Πούτιν» τόνισε ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτηση από τους Γάλλους βουλευτές την αποστολή περισσότερης στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα του.

«Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος» είπε ο ίδιος, καλώντας ταυτόχρονα τη Γαλλία να θυμηθεί τις βαρβαρότητες του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Γνωρίζετε, είπε επίσης, τι σημαίνει το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», ζητώντας από τη Γαλλία να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη χώρα του, ενώ κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να φύγουν από τη Ρωσία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ο πρόεδρος εμπόλεμης χώρας μιλάει στην Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι καλεί την Ιαπωνία να αυξήσει την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider