Η Σακελλαροπούλου σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Σακελλαροπούλου σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό
Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που στάθηκε δίπλα στον ουκρανικό λαό, ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για τη δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ, καθώς και Έλληνες και Ουκρανούς εθελοντές.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, γιατί είναι μία ανείπωτη τραγωδία αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας, στην Ευρώπη» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη της εξέφρασε, ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες ως εκπρόσωπο όλης της Ελλάδας.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που στάθηκε δίπλα στον ουκρανικό λαό, είπε ο κ. Σαμπλούκ.

Η κ. Σακελλαροπούλου ενδιαφέρθηκε για τα θέματα της στέγασης προσφύγων που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες, για τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων των παιδιών και για τον τρόπο μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια επέκτασης του προγράμματος React που έχει μετονομαστεί σε «Εστία» και ότι θα αιτηθεί δυνατότητα χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς και Δέλτα έχουν την τεχνογνωσία και ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 150 σπίτια, στα οποία θα μπορούν να στεγαστούν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ο κ. Σαμπλούκ εξήγησε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρεται με φορτηγά κυρίως στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας και από εκεί παραλαμβάνεται από άλλα μεταφορικά μέσα και ανέφερε ότι παιδιά από την Ουκρανία ήδη παρακολουθούν μαθήματα στη Γερμανική Σχολή και σε αγγλόφωνα σχολεία.

Συντονιστές της δράσης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης, ενημέρωσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί μέσω της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Προξενείο της Ουκρανίας και τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου» 120 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας (φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα κ.ά). Επιπλέον της έδειξαν φωτογραφίες από τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη και από την παραλαβή τους σε ουκρανικές πόλεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με εθελοντές που έχουν αναλάβει τη διαδικασία της συλλογής των ειδών πρώτης ανάγκης για τον ουκρανικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider