Χατζηδάκης: Δεν πειράζουμε το επίδομα ανεργίας – Δεν θα καλύψουμε τους απατεώνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Δεν πειράζουμε το επίδομα ανεργίας – Δεν θα καλύψουμε τους απατεώνες
Για τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τις παροχές του ΟΑΕΔ, μέσω του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του οργανισμού, μίλησε ο υπουργός Εργασίας.

Για τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τις παροχές του ΟΑΕΔ, μέσω του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του οργανισμού, μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν θα πειραχτεί το επίδομα ανεργίας, αλλά στόχος είναι να βοηθηθούν οι πραγματικά άνεργοι να βρουν δουλειά και να αντιμετωπιστούν οριστικά φαινόμενα απάτης. Έφερε ως παράδειγμα δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου διαπιστώθηκαν μετά από διασταύρωση με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Γυναίκα 49 ετών με 13 χρόνια ανεργίας στον ΟΑΕΔ, κάτοικος του δήμου Διονύσου, είχε οικογενειακό εισόδημα το 2020 180.000 ευρώ. Γυναίκα 48 ετών, έγγαμη με 11 χρόνια ανεργίας, κάτοικος Κηφισιάς, είχε οικογενειακό εισόδημα το 2020, 300.000 ευρώ.

«Λοιπόν, εγώ δεν μπήκα εδώ να καλύπτω απατεώνες. Όποιος να τους καλύπτει, να τους καλύπτει. Αν θέλει η αντιπολίτευση να τους βαφτίζει όλους αυτούς μακροχρόνια άνεργους και να κάνει αφηγήματα κοινωνικού πόνου, ας τα κάνει. Εγώ την προσοχή μου θα τη δώσω στους πραγματικούς ανέργους και γι’ αυτό τους δίνουμε και κίνητρα παραπάνω για να βρουν δουλειά. Αλλά τους απατεώνες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εγώ, δεν θα τους καλύψουμε. Τέλος», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, 50.000 άτομα είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του ΟΑΕΔ για πάνω από 10 χρόνια, ενώ 40.000 είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ενώ έχουν εισόδημα ετήσιο πάνω από 20.000 ευρώ.

Εξήγησε ότι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, έχουν διάφορα οφέλη, όπως προνομιακή πρόσβαση σε διορισμούς στο δημόσιο, τσάμπα μεταφορές, ειδική μεταχείριση στα θέματα της υγείας, δωρεάν πρόσβαση στον κοινωνικό τουρισμό κάθε χρόνο.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το εισοδηματικό όριο ορίζεται στο υψηλότερο, δηλαδή εκείνο του επιδόματος θέρμανσης.

«Το ίδιο όριο βάλαμε για να έχεις αυτά τα ωφελήματα από τον ΟΑΕΔ, -από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, όπως θα λέγεται από εδώ και πέρα», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εύποροι άνεργοι: 40.000 χάνουν τις παροχές και διαγράφονται από τις λίστες του ΟΑΕΔ - Οι απάτες των επιτήδειων

gazzetta
gazzetta reader insider insider