Αθλητική βία: Κλείνουν οι σύνδεσμοι μέχρι τον Ιούλιο, αυστηροποιούνται οι ποινές - Αναλυτικά τα μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αθλητική βία: Κλείνουν οι σύνδεσμοι μέχρι τον Ιούλιο, αυστηροποιούνται οι ποινές - Αναλυτικά τα μέτρα
Μία σειρά διατάξεων, που αυστηροποιούν το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, παρουσιάστηκε σήμερα από την κυβέρνηση.

Σειρά διατάξεων, που αυστηροποιούν το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, παρουσιάστηκε σήμερα από τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Αναλυτικότερα, μπαίνει προσωρινό λουκέτο σε όλους τους συνδέσμους μέχρι τις 31 Ιουλίου ως ένα μεταβατικό στάδιο για το νέο τρόπο λειτουργίας τους. Αυτός θα προβλέπει πως ΠΑΕ και ΚΑΕ θα μπορούν να αναγνωρίσουν μία λέσχη φιλάθλων που θα έχει ως έδρα υποχρεωτικά τα γραφεία τους.

Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές για κατοχή επικινδύνων αντικειμένων, βιαιοπραγίες, απειλές, είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους με σκοπό τη διακοπή αθλητικής εκδήλωσης, ρατσιστικές εκδηλώσεις, δημόσια υποκίνηση σε αδικήματα αθλητικής βίας κλπ. Στα παραπάνω αδικήματα, όπου σήμερα προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 2 έτη θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 5 έτη.

Καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου με σκοπό να παρεμποδιστεί η ανίχνευση και καταγραφή του από τις συσκευές καταγραφής εικόνας. Με την καθιέρωση του αξιοποίνου πάντως, προβλέπεται ειδικότερα ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή.

Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας και καταργείται η δυνατότητα της κατ' εξαίρεση αναστολής της ποινής, η οποία θα εκτίεται υποχρεωτικά άμεσα.

Όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αθλητικής βίας στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider