Ουκρανία: Πρόταση Ζελένσκι στον Πούτιν για συνάντηση - Αυξάνονται οι νεκροί στο Ντονμπάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Πρόταση Ζελένσκι στον Πούτιν για συνάντηση - Αυξάνονται οι νεκροί στο Ντονμπάς
«Η Ουκρανία θα συνεχίσει τον δρόμο της διπλωμαίας για μια ειρηνική λύση της κρίσης» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε σε συνάντηση τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στην Ανατολική Ουκρανία.

Μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας, ο Ζελένκσι είπε «δεν ξέρω τι είναι αυτό που θέλει ο πρόεδρος της Ρωσίας, γι αυτό και προτείνω μια συνάντηση μαζί του. Η Ουκρανία θα συνεχίσει τον δρόμο της διπλωμαίας για μια ειρηνική λύση της κρίσης» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Μέχρι στιγμής, το Κρεμλίνο δεν έχε απαντήσει στο αίτημα του Ζελένσκι.

Αναφορές για νέους θανάτους στο Ντονμπάς

Την Κυρακή οι φιλορώσοι αυτονομιστές στις επαρχίες του Λουχάντσκ και Ντονέτσκ στο Ντονμπάς,, ανέφεραν πως χωριά και η πόλη του Ντονέτσκ βομβαρδίστηκαν από το πυροβολικό των κυβερνητικών δυνάμεων επανειλημμένα.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε από την πλευρά του πως υπήρξαν αρκετές παραβιάσεις της εκεχειρίας από τους αυτονομιστές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ούτε οι πληροφορίες της μιας πλευράς ούτε αυτές της άλλης ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Στο Λουχάντσκ , ο εκπρόσωπος των λαϊκών πολιτοφυλακών της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας, ο Ιβάν Φιλιπονένκο, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν εξ εφόδου θέσεις των φιλορώσων.

«Περί τις 05:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) (...) στρατεύματα της 79ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επιτέθηκαν σε θέσεις της λαϊκής πολιτοφυλακής στην περιοχή της κοινότητας Πιονέρσκογιε», όμως «υπέστησαν απώλειες και αποσύρθηκαν», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η έφοδος αυτή είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν πέντε κτίρια και να υπάρξουν θύματα στις τάξεις του άμαχου πληθυσμού, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει πιο σαφή απολογισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανική κρίση: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός

gazzetta
gazzetta reader insider insider