Την Πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου για την Novartis, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου για την Novartis, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Την Πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών για το σκάνδαλο Novartis, που αφορά τους κ.κ. 'Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, ζητούν με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την Πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών για το σκάνδαλο Novartis, που αφορά τους κ.κ. 'Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, ζητούν με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Χανίων και αναπληρωτή τομεάρχη Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης, Παύλου Πόλακη. Το αίτημα συνυπογράφει και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρονται σε δημοσιεύματα, βάσει των οποίων τέθηκαν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης και πρώην υπουργού Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη και του πρώην Eπιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο της Novartis. «Τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο κ. Γεωργιάδης στις επανειλημμένες δηλώσεις του, αναφέρουν και επικαλούνται μεμονωμένα και επιλεκτικά αποσπάσματα της Πράξης Αρχειοθέτησης, χωρίς ποτέ αυτή να έχει δημοσιοποιηθεί κατά το πλήρες κείμενό της», σημειώνουν οι βουλευτές, και προσθέτουν ότι:

- η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας, με διεθνείς προεκτάσεις, για το οποίο η εμπλεκόμενη εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει ως πρόστιμο, ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις αρμόδιες αρχές των Η.Π.Α.

- η ως άνω Πράξη αρχειοθέτησης αφορά σε δημόσια πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ασκήσει ή/και εξακολουθούν να ασκούν υπουργικά καθήκοντα.

«τόσο από την ανάγκη διαφάνειας του πολιτικού βίου της χώρας, όσο και από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πλήρους ενημέρωσης των πολιτών, να δημοσιοποιηθεί το πλήρες κείμενο και σκεπτικό της ως άνω Πράξης» ζητούν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider