Τσιάρας: Διευκολύνουμε την υλοποίηση της κινητικότητας για την ενίσχυση της Δικαιοσύνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιάρας: Διευκολύνουμε την υλοποίηση της κινητικότητας για την ενίσχυση της Δικαιοσύνης
Ο υπουργός ανέφερε πως πλέον το δικαστικό συμβούλιο θα μπορεί να κρίνει ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά τις υποβληθείσες αιτήσεις, έτσι ώστε 250 υπάλληλοι να ενταχθούν άμεσα στις διοικητικές υπηρεσίες των δικαστικών σχηματισμών.

«Ενισχύουμε τη στελέχωση των δικαστηρίων της χώρας με την ένταξή τους στην κινητικότητα αποκλειστικά ως φορέας υποδοχής» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια τη σχετική διάταξη της τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός ανέφερε πως πλέον το δικαστικό συμβούλιο θα μπορεί να κρίνει ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά τις υποβληθείσες αιτήσεις, έτσι ώστε 250 υπάλληλοι να ενταχθούν άμεσα στις διοικητικές υπηρεσίες των δικαστικών σχηματισμών. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχει σε δικαστικούς υπαλλήλους στο σύστημα της Δικαιοσύνης μας.

Με την διάταξη αυτή, απλοποιείται η διαδικασία με την οποία το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο κρίνει τους ικανούς προς μετάταξη υπαλλήλους, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζεται αναλογικά η διαδικασία που ισχύει για τους λοιπούς δημόσιους φορείς.

Ερωτηθείς από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, ο υπουργός απάντησε πως τα κριτήρια είναι αυτά που ακολουθούν τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και σημείωσε πως πράγματι υπήρχε ένα πεδίο προβληματισμού αφενός μεν διότι υπάρχουν πολλές αιτήσεις υποψηφίων οι οποίοι θέλουν να μετακινηθούν από τον δημόσιο τομέα στον χώρο της δικαιοσύνης και αφετέρου η διαδικασία της αξιολόγησης από τα δικαστικά συμβούλια εμπεριείχε κάποια ζητήματα γι’ αυτό και η διαδικασία έπρεπε να απλοποιηθεί και αυτή είναι η λογική της τροπολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider