Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις
Νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση.

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα ανακοινώσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το ΥΠΕΝ, τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση θα γίνουν γνωστά το πρωί της Παρασκευής σε ζωντανή ενημέρωση από την ΕΡΤ.

Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής

Οπως έχει γράψει το insider.gr έχει «κλειδώσει» η επιδότηση των πρώτων 300 κιλοβατώρων μηνιαίας κατανάλωσης, όπως συνέβη και με τα μέτρα στήριξης που ίσχυσαν το τετράμηνο από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021. Η διαφορά ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr, είναι πως η στήριξη δεν θα εφαρμοσθεί πλέον οριζόντια, αλλά αντίθετα θα αφορά την κύρια κατοικία.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, στόχος είναι τα μέτρα ελάφρυνσης να καλύψουν εταιρείες όλων των κατηγοριών, δηλαδή στη χαμηλή, τη μέση και την υψηλή τάση. Όπως και στους οικιακούς καταναλωτές, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, η ελάφρυνση θα αφορά την επιχορήγηση ενός ποσοστού της κατανάλωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην τελική ευθεία τα νέα μέτρα στήριξης για το ρεύμα – Προς οριζόντια ελάφρυνση των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider