Πολιτική | Ελλάδα
20-12-2021 | 11:24

Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης

Newsroom
Μοιράσου το
Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος τόνισε πρέπει να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός σε κεντρικό επίπεδο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό ΠΡακτορείο Ειδήσεων.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες ο κ. Σκρέκας ανέφερε:

«Το σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος θα συζητήσει για τη στρατηγική Fitfor55, μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη και ενοχοποιούνται για την κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει αυτή την ευρωπαϊκή στρατηγική μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Από την άλλη, όμως, το σημερινό Συμβούλιο λαμβάνει χώρα σε μία χρονική στιγμή όπου οι Ευρωπαίοι πολίτες βιώνουν τεράστιες αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, με πρόχειρους υπολογισμούς το 2022 αν επαληθευτούν οι προβλέψεις των αγορών οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν έως και πάνω από 350 δισ. ευρώ εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Και βέβαια απέναντι σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Θα πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός σε κεντρικό επίπεδο ώστε να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέναντι στις εξαιρετικές αυξήσεις ενέργειας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Σκρέκας προανήγγειλε νέα μέτρα ενεργειακής στήριξης στο α' τρίμηνο του 2022