Πολιτική | Ελλάδα
18-12-2021 | 18:22

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022

Newsroom
Μοιράσου το
Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022, όπως έγινε γνωστό από το προεδρείο του κοινοβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου.

 Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 158 ψήφους υπέρ και 142 κατά. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τη  διπλή άνοδο του κατώτατου μισθού εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 αλλά και 3 μέτρα στήριξης από την ενεργειακή ακρίβεια που θα αφορούν στα «βάρη» που αυτή προκαλεί φέτος στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στον αγροτικό τομέα.

Ισχυρή πλειοψηφία καταγράφηκε στις δαπάνες του Εθνικής Άμυνας τις οποίες υπερψήφισαν 191 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 109 βουλευτές .

Ευρύτερη πλειοψηφία καταγράφηκε και στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 «ναι» και «37» όχι» ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους υπέρ έναντι 140 κατά.

Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση.

Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται , 6 γενικοί και 12 ειδικοί εισηγητές , έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι , 36 μέλη της κυβέρνησης και οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Το βράδυ η ψήφιση του προϋπολογισμού