Κομισιόν: Συμφωνία επί των προτεραιοτήτων του 2022 για μια ανθεκτική και αναζωογονημένη ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Συμφωνία επί των προτεραιοτήτων του 2022 για μια ανθεκτική και αναζωογονημένη ΕΕ
Κοινή δήλωση σχετικά με τις νομοθετικές προτεραιότητες της ΕΕ για το 2022.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ντάβιντ Σασόλι, ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας κ. Γιάνεζ Γιάνσα, εξ ονόματος της Προεδρίας του Συμβουλίου, και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπέγραψαν την κοινή δήλωση σχετικά με τις νομοθετικές προτεραιότητες της ΕΕ για το 2022.

Η δήλωση παρουσιάζει το κοινό όραμα των θεσμικών οργάνων για μια μετασχηματισμένη και πιο ανθεκτική Ευρώπη. Καταδεικνύει την αποφασιστικότητα των θεσμικών οργάνων να δώσουν τη δυνατότητα στην ΕΕ να εξέλθει πιο ισχυρή από την πανδημία του κορονοϊού και τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και άλλων διεθνών κρίσεων.

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν δήλωσε τα εξής: «Η Ευρώπη πρέπει να παρέχει λύσεις στα άμεσα προβλήματα των πολιτών, ιδίως στο πλαίσιο της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην καθημερινή τους ζωή, καθώς και στις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί, όπως η κλιματική αλλαγή. Η κοινή μας δήλωση δείχνει τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε άοκνα, για να προσφέρουμε λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα, από τη δημόσια υγεία έως την κλιματική αλλαγή, από τον ψηφιακό μετασχηματισμό έως την παγκόσμια οικονομική ευημερία.»

Η σημερινή κοινή δήλωση υπογραμμίζει τις βασικές νομοθετικές προτάσεις που βρίσκονται επί του παρόντος στα χέρια των συννομοθετών ή που θα υποβληθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως το φθινόπωρο του 2022. Καλεί τα τρία θεσμικά όργανα να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας, στην επίτευξη μιας Ευρώπης έτοιμης για την ψηφιακή εποχή, στη δημιουργία μιας οικονομίας στην υπηρεσία των πολιτών, στην ενίσχυση της Ευρώπης στον κόσμο, στην προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, στην προστασία και ενίσχυση της δημοκρατίας μας και στην προάσπιση των ευρωπαϊκών αξιών μας.

Τα τρία θεσμικά όργανα προτίθενται να προωθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις πρωτοβουλίες που περιλαμβάνονται στην κοινή δήλωση έως το τέλος του 2022. Επιβεβαίωσαν επίσης τη δέσμευσή τους να δώσουν συνέχεια στα αποτελέσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στην οποία πρωτοστατούν οι πολίτες. Οι ηγέτες των τριών θεσμικών οργάνων εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για τα επιτεύγματα του 2021. Τα θεσμικά όργανα θα συνεργαστούν πλέον με βάση τη σημερινή δήλωση και το συνοδευτικό έγγραφο εργασίας, το οποίο απαριθμεί 138 βασικές νομοθετικές προτάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόταση της Κομισιόν για κοινή αγορά αερίου στην ΕΕ για την συγκράτηση των τιμών - H Ελλάδα ανάμεσα στις αιτούμενες χώρες

Μητσοτάκης για έγκριση κατασκευής οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου από την Κομισιόν: Το είπαμε, το κάναμε!

gazzetta
gazzetta reader insider insider