Η Γερμανία υπέρ της διατήρησης των ταξιδιωτικών περιορισμών στην ΕΕ λόγω της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία υπέρ της διατήρησης των ταξιδιωτικών περιορισμών στην ΕΕ λόγω της Όμικρον
Ο Γενς Σπαν ανέφερε πως «μέχρι να γνωρίζουμε περισσότερα για τη μετάλλαξη πρέπει να είμαστε προσεχτικοί».

Την άποψη πως οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχει θέσει σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Ένωση με χώρες της νότιας Αφρικής λόγω της μετάλλαξης Όμικρον θα πρέπει να διατηρηθούν εξέφασε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες και προσερχόμενος στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Υγείας όπου θα συζητηθεί η στάση της ΕΕ απέναντι στην Όμικρον, ο Σπαν τόνισε πως «μέχρι να γνωρίζουμε περισσότερα για τη μετάλλαξη πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Άρα, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι σημαντικοί ώστε να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η είσοδος της Όμικρον στην ΕΕ και στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται πως χθες στελέχη της Κομισιόν διέρρεαν στον Τύπο πως είναι πιθανό να αρθούν οι περιορισμοί που έχει λάβει η ΕΕ με χώρες της νότιας Αφρικής από τον Νοέμβριο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Κρίστοφερ Φεάρν, ανέφερε πως οι φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν εμβόλια κατά του κορονοϊού θα πρέπει να έχουν έτοιμα σκευάσματα που αντιμετωπίζουν την Όμικρον σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 100 ημερών. «Οι 100 μέρες μπορεί να αποδειχθούν πολύ μεγάλο διάστημα για να περιμένουμε» δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιταχύνεται η ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider