Αλλάζει το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων - 10 το πρωί έως 9 το βράδυ από τη Δευτέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων - 10 το πρωί έως 9 το βράδυ από τη Δευτέρα
«Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας.

Τελευταία Ενημέρωση 13:03

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα από τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο γενικός γραμματέας είπε ότι τα καταστήματα λιανεμπορίου τις καθημερινές θα είναι ανοικτά από τις 10 μέχρι τις 9 το βράδυ και υπενθύμισε ότι για τους χώρους που είναι ανοικτοί για όλους, δηλαδή, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι και κάβες) διατηρείται ο περιορισμός στο πλήθος των ατόμων που βρίσκεται ταυτόχρονα εντός ενός χώρου με όριο το ένα άτομο ανά 9 τμ.

Σε ερώτηση τι γίνεται στην περίπτωση που είναι ανεμβολίαστοι ο ιδιοκτήτες ή οι εργαζόμενοι εμπορικών ή ψυχαγωγικών επιχειρήσεων ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι κι αυτοί ακολουθούν τους κανόνες του εργαστηριακού ελέγχου και υποχρεωτικά γίνεται χρήση μάσκας και οι έλεγχοι γίνονται σε όλους συνεπώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ελέγχονται. Ο κ. Αναγνωστόπουλος, τόνισε επίσης ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχίσουν να είναι εντατικοί.

Πλεύρης: Η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσει

«Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι ανεμβολίαστοι, εκτός από την εστίαση, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ. Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, καθώς και στις εκκλησίες με την επίδειξη αρνητικού τεστ. Επίσης, επτά μήνες από την έκδοσή του θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών.

Ο κ. Πλεύρης εκτίμησε ότι το ΕΣY ναι μεν πιέζεται σταθερά αλλά αντέχει και αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει προκειμένου να στηριχθεί.

«Έχουν υπερδιπλασιαστεί όλες οι κλίνες, τηρώντας όλες τις τεχνικές προδιαγραφές ενώ υπάρχουν και παραπάνω αναπνευστήρες για την περίπτωση που χρειαστεί διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ. Επιπλέον, έχουν προσληφθεί άνω των 12.000 λοιπό επικουρικό προσωπικό, 2.000 μόνιμοι και 2.000 επικουρικοί γιατροί», είπε. Αναφερόμενος στην ενίσχυση από τον ιδιωτικό τομέα, επεσήμανε ότι έχει διατεθεί στο ΕΣΥ το σύνολο των κενών κλινών του ιδιωτικού τομέα, σε διαχείριση του ΕΚΑΒ και παράλληλα στις περιοχές που υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, έχουν διατεθεί άνω των 700 απλών κλινών, όπου εξυπηρετούνται κατά 70% περιστατικά κορονοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη: Τέλος η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους από τη Δευτέρα - Τα νέα μέτρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider