Γεωργιάδης: Τα μέτρα αποδίδουν - Δεν εξετάζεται η λήψη νέων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Τα μέτρα αποδίδουν - Δεν εξετάζεται η λήψη νέων
Γεωργιάδης Άδωνις
Το γεγονός πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού φαίνεται πως αποδίδουν και είναι αποτελεσματικά επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων.

Το γεγονός πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού φαίνεται πως αποδίδουν και είναι αποτελεσματικά επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας πως ακολουθεί ελαφρώς πτωτική πορεία και το κύμα ανόδου έχει ανασχεθεί.

«Εμείς πήραμε κάποια μέτρα και για να δούμε αν λειτουργούν, πρέπει να περάσουν 14 μέρες. Πάντως, τις μέρες αυτές που εφαρμόζονται, έχουν παρουσιάσει αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως ο αριθμός των θανάτων εξακολουθεί να είναι υψηλός, ωστόσο έχει σταθεροποιηθεί και δεν ανεβαίνει.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αύξηση των εμβολιασμών, εξηγώντας πως αυτό οφείλεται και στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ επιδεικνύοντας τεστ έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση.

«Δεν μπορούμε να τους στερήσουμε το δικαίωμα να πάρουν τα προς το ζην», ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας πως με αυτό το σκεπτικό αποφασίστηκε ο περιορισμός των πελατών στα καταστήματα ανάλογα με τα τετραγωνικά της επιχείρησης.

Τέλος, αναφερόμενος στην χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για «τους 17.000 νεκρούς της πανδημίας», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο κ. Τσίπρας καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας έχει πει τα πάντα και τα αντίθετά τους.

«Πριν ένα χρόνο έλεγε ότι ο Μητσοτάκης μας υπόσχεται ένα εμβόλιο που δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Μας κατηγόρησε όταν κάναμε το lockdown γιατί το κάναμε, μας κατηγόρησε όταν ήραμε το lockdown, μας κατηγόρησε πέρυσι γιατί δεν ανοίξαμε εγκαίρως τον τουρισμό και μετά μας κατηγόρησε γιατί ανοίξαμε νωρίς τον τουρισμό. Μας κατηγόρησε γιατί κλείσαμε τα σχολεία και μετά γιατί τα ανοίξαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Να σταματήσουμε την άνοδο της πανδημίας - Να κάνουμε γιορτές με ανοιχτά μαγαζιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider