«Περιοδεία» Μαργαρίτη Σχοινά κατά της εργαλειοποίησης μεταναστών από τη Λευκορωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Περιοδεία» Μαργαρίτη Σχοινά κατά της εργαλειοποίησης μεταναστών από τη Λευκορωσία
Pεριοδεία σε χώρες εταίρους που είναι καθοριστικής σημασίας για τον τερματισμό της εργαλειοποίησης των μεταναστών από το καθεστώς της Λευκορωσίας,

O Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς βρίσκεται σήμερα στη Βαγδάτη του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η σημερινή επίσκεψη του Μ. Σχοινά στη Βαγδάτη είναι ο τρίτος σταθμός μιας περιοδείας σε χώρες εταίρους που είναι καθοριστικής σημασίας για τον τερματισμό της εργαλειοποίησης των μεταναστών από το καθεστώς της Λευκορωσίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Στη Βαγδάτη, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά Αλ-Καντίμι, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Οτμάν αλ-Γανίμι. Θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Φουάντ Χουσεΐν.

«Η σημερινή επίσκεψη ακολουθεί τις εποικοδομητικές επισκέψεις στο Ντουμπάι και τη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, όπου ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των αρχών του Λιβάνου για την από κοινού αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Τόσο ο Λίβανος όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβαν έκτοτε μέτρα για να σταματήσουν τα οργανωμένα ταξίδια στο Μινσκ, όπως και η τουρκική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Η συριακή αεροπορική εταιρεία Cham Wings Airways ανακοίνωσε επίσης αναστολή των πτήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολωνία: Όλο και περισσότερες ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται σε φυλάκιο στα σύνορα με τη Λευκορωσία

ΕΕ: Διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για την εργαλειοποίηση των μεταναστών

gazzetta
gazzetta reader insider insider