Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας - Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας - Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων
Δένδιας
O κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του οποίου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή του Σαχέλ.

Τελευταία ενημέρωση 11:28 πμ

Πρωινό εργασίας παρέθεσε, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της Προεδρίας της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την οποία ασκεί η χώρα μας.

Στο πρωινό, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, συμμετείχαν υπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, o Ευρωπαίος επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βαρχέλι, οι συμμετέχοντες στην ανωτέρω Διαδικασία και η γγ του Περιφερειακού Συμβουλίου Συνεργασίας, Ματζλίντα Μπρέγκου.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η περιφερειακή συνεργασία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Κόκκινες γραμμές» για το θέμα των Βαρωσίων στην Τουρκία

Την ελπίδα ότι θα υποδειχθούν στην Τουρκία οι «κόκκινες γραμμές» αναφορικά με το θέμα των Βαρωσίων, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας δήλωσε: «Σήμερα, την επέτειο των 38 ετών μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο, το Συμβούλιο θα συζητήσει το έγγραφο επιλογών, το οποίο θα παρουσιάσει ο Ζοζέφ Μπορέλ, ώστε να υποδειχθούν -ελπίζω- στην Τουρκία "κόκκινες γραμμές", όσον αφορά το θέμα των Βαρωσίων. Η συνεχής παραβατικότητα και η προσπάθεια της Τουρκίας να αγνοήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ελπίζω ότι θα βρουν σήμερα την ευρωπαϊκή απάντηση».

Τέλος, θα συμμετάσχει, από κοινού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην κοινή υπουργική συνάντηση ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ ΕΕ με θέμα την εξέταση του σχεδίου κειμένου της «Στρατηγικής Πυξίδας/ Strategic Compass».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας από τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη: Η Ελλάδα παρούσα στις εξελίξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider