ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός ενδέχεται να καθυστερήσει την ψήφιση του κοινωνικού νομοσχεδίου έως το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός ενδέχεται να καθυστερήσει την ψήφιση του κοινωνικού νομοσχεδίου έως το 2022
O γερουσιαστής Τζο Μάντσιν είναι ενδεχόμενο να καθυστερήσει το νομοσχέδιο «Build Back Better» του προέδρου Τζο Μπάιντεν μέχρι τον επόμενο χρόνο.

O γερουσιαστής Τζο Μάντσιν είναι ενδεχόμενο να καθυστερήσει το νομοσχέδιο «Build Back Better» του προέδρου Τζο Μπάιντεν μέχρι τον επόμενο χρόνο και εξαιτίας φόβων που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, όπως ανέφερε χθες, Τετάρτη, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος ανθρώπους που γνωρίζουν σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Η πολιτική πρόταση του 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων έχει ως στόχο την επέκταση του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης στις ΗΠΑ, αλλά και την προώθηση της πολιτικής για την κλιματική αλλαγή.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή δρόμων, την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών και άλλες αναβαθμίσεις υποδομών στις ΗΠΑ.

Το ίδιο νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί με διακομματική υποστήριξη από τη Γερουσία τον Αύγουστο.

Ο Μπάιντεν πέρασε τους τελευταίους μήνες προωθώντας τα θετικά στοιχεία και των δύο νομοσχεδίων.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε προχθές, ότι το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα προγραμματίζει να ψηφίσει το νομοσχέδιο «Build Back Better» την εβδομάδα της 15ης Νοεμβρίου.

Το γραφείο του Μάντσιν δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού της αναφοράς από τον ιστότοπο Axios, η οποία συμπίπτει με κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν ετήσια άνοδο των τιμών κατά 6,2% τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του πληθωρισμού σε χρονικό διάστημα περίπου 30 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση Μπαίντεν για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Ανησυχία για τις ενεργειακές τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider