Διεθνή
08-11-2021 | 14:22

Αυστραλία: Η διεθνής κοινοπραξία SAA εξαγοράζει το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ έναντι 17,5 δισ. δολαρίων

Newsroom
Μοιράσου το
Αυστραλία: Η διεθνής κοινοπραξία SAA εξαγοράζει το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ έναντι 17,5 δισ. δολαρίων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την αποδοχή της πρότασης εξαγοράς του Διεθνούς Αεροδρομίου του Σίδνεϊ από την κοινοπραξία Sydney Aviation Alliance (SAA) έναντι του ποσού των 17,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε την Δευτέρα η εταιρεία διαχείρισης του μεγαλύτερου αερολιμένα της Αυστραλίας, Sydney Airport Holdings.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της αυστραλιανής μεγαλούπολης ανακοίνωσε πως δέχεται τη νέα βελτιωμένη πρόταση της SAA, γεγονός που συνιστά πλέον την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της χώρας της Ωκεανίας.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η κοινοπραξία Sydney Aviation Alliance αποτελείται από μία σειρά επενδυτικών fund και οργανισμών, όπως τα IFM Investors, QSuper, AustralianSuper και το Global Infrastructure Partners με έδρα στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η αρχική πρόταση της κοινοπραξίας SAA που είχε κατατεθεί το καλοκαίρι απορρίφθηκε από την διοίκηση της Sydney Airport Holdings, ενώ πλέον οι δύο πλευρές θα συναντηθούν τον Ιανουάριο για την οριστικοποίηση των όρων της εξαγοράς.

Η ανακοίνωση της συμφωνία για την εξαγορά του αεροδρομίου του Σίδνεϊ έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης της Αυστραλίας με τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και ορισμένα ακόμα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας, μετά την άρση των πολύμηνων περιορισμών που είχαν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Qantas επαναφέρει τις διεθνείς πτήσεις λόγω της «τεράστιας» ζήτησης για ταξίδια

Αυστραλία: Άνοιξαν τα σύνορα έπειτα από 600 ημέρες - «Χαλάρωση» μέτρων και στην Ταϊλάνδη