Παπαθανάσης: Δεν τίθεται θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Δεν τίθεται θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών
Η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί και γι΄ αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown, τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε δε ότι η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό. Ερωτηθείς για εξαιρέσεις που υπάρχουν είπε ότι στα ΜΜΜ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος rapid test, αλλά έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.

Για τα super market τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων, ενώ για την Εκκλησία είπε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

Στα 3 προηγούμενα κύματα της πανδημίας η Κυβέρνηση στήριξε με 42 δισ. ευρώ εργαζομένους και επιχειρήσεις, υπενθύμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στο λιανεμπόριο – Με «κομμένα φτερά» οι επιχειρηματίες εν μέσω εκπτωτικής περιόδου

gazzetta
gazzetta reader insider insider