Η επιστροφή του Μπαράκ Ομπάμα - Στήριξη στον Μπάιντεν - Μάχη για το κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επιστροφή του Μπαράκ Ομπάμα - Στήριξη στον Μπάιντεν - Μάχη για το κλίμα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Γλασκώβη για τη σύνοδο της COP26 για την κλιματική αλλαγή.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή για να ενισχύσει τον Τζο Μπάιντεν και να καθησυχάσει τους ηγέτες για τους στόχους των ΗΠΑ, μετά την «εμπριστική» πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Γλασκώβη για τη σύνοδο της COP26 για την κλιματική αλλαγή, όπου θα συναντηθεί με νεαρούς ακτιβιστές, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.

«Θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έγινε κατά την πενταετία μετά τη Συμφωνία του Παρισιού, θα τονίσει τον ηγετικό ρόλο των νέων σε όλον τον κόσμο και θα ζητήσει περισσότερη δράση από όλους μας: τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα, τους φιλανθρώπους, την κοινωνία των πολιτών», είπε η Χάνα Χάνκινς, η εκπρόσωπος του 44ου προέδρου των ΗΠΑ.

Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο, για έναν πρώην πρόεδρο να κάνει την εμφάνιση του σε μία σύνοδο ηγετών διεθνούς επιπέδου, όμως σύμφωνα με εκπροσώπους του ίδιου, ο Ομπάμα θέλει να βοηθήσει τον Μπάιντεν να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου πάνω στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και να αποκαταστήσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τα άλλα κράτη. Σχέσεις που διαταράχθηκαν την 4ετία της ηγεσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρώμη ο Μπάιντεν για την G20 πριν από την COP26 στη Γλασκόβη

Γέλεν: Τα πακέτα για την κοινωνία και το κλίμα του Μπάιντεν θα βελτιώσουν την αμερικανική οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider