Κυβέρνηση για αυξήσεις στην ενέργεια: Έρχονται μέτρα διευκολύνσεων για τη θέρμανση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβέρνηση για αυξήσεις στην ενέργεια: Έρχονται μέτρα διευκολύνσεων για τη θέρμανση
«Το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ενέργειας θα μπορεί να πει πιο συγκεκριμένα πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σχέδιο για μέτρα στήριξης των καταναλωτών στη θέρμανση ετοιμάζει η κυβέρνηση λόγω των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, όπως δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Mega και μιλώντας για τις ανατιμήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «οι πολιτικές δεν είναι για να ξορκίζουν τα προβλήματα, είναι να τα αντιμετωπίζουν. Κι εμείς, από πολύ νωρίς, είχαμε εντοπίσει ότι αυτή η πίεση θα περάσει στα ελληνικά νοικοκυριά, στις ελληνικές επιχειρήσεις. Νωρίς το είχαμε εντοπίσει και ξεδιπλώσαμε ένα σχέδιο, για να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερες οι επιπτώσεις αυτές στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών. Από τη Δ.Ε.Θ. κιόλας ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα -το οποίο μετά ενισχύσαμε- που απορροφά το 80% των ανατιμήσεων για όλους στο ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπλέον η Δ.Ε.Η. έχει, εδώ και ενάμιση χρόνο, ένα πρόγραμμα δόσεων που διευκολύνει πάρα πολύ τους καταναλωτές, όταν οι λογαριασμοί είναι φουσκωμένοι.

Παράλληλα, διπλασιάσαμε το επίδομα θέρμανσης και διευρύναμε πολύ την περίμετρο των ανθρώπων που θα ευνοηθούν, καλύπτοντας 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τη θέρμανση, επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο διευκολύνσεων. Το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ενέργειας θα μπορεί να πει πιο συγκεκριμένα πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος, σε ό,τι αφορά την ενέργεια, είναι ότι εστιάζουμε στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος, που συνολικά είναι μισό δισ.. Είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που πήραμε γρήγορα έγκαιρα μέτρα και σ’ αυτήν την έκταση.

Είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται δυναμικά. Την παρακολουθούμε και αν υπάρχουν τα περιθώρια και μπορούμε να κάνουμε κάποιες, επιπλέον, παρεμβάσεις εδώ είμαστε να το δούμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Κρίσιμες για την ενέργεια οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

gazzetta
gazzetta reader insider insider