Ελλάδα
22-10-2021 | 23:54

Ζαχαράκη - Olympia Forum: Αισιοδοξία για τις επιδόσεις της Ελλάδος στον τουρισμό

Newsroom
Μοιράσου το
Ζαχαράκη - Olympia Forum: Αισιοδοξία για τις επιδόσεις της Ελλάδος στον τουρισμό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Οποιοσδήποτε παρατηρήσει με ψυχραιμία φέτος τα στοιχεία για τον τουρισμό, δεν θα μπορούσε παρά να χαμογελάσει για τις επιδόσεις της Ελλάδος. Δεν θα έλεγα ότι θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί τα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτονται από την Τράπεζα της Ελλάδας από την Eurostat, το γεγονός δηλαδή ότι τον Αύγουστο πετύχαμε περίπου το 75,8% των εσόδων του 2019. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι η άνοδος είναι 235,7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020». 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Olympia Forum II, που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία. 

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι «νομίζω πως μας γεμίζει χαρά το γεγονός, ότι ακόμα και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο βλέπαμε κρατήσεις στην Ελλάδα, που κυμαίνονταν κατά μέσο όρο από 65% έως και 70% και μία διάθεση να επισκέπτονται συγκεκριμένα μέρη, που ο καιρός το επιτρέπει, μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου».

Επίσης, είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό το ότι η μέση δαπάνη φέτος καταγράφεται αυξημένη κατά 20% και το γεγονός πως έχει φθάσει στα 802 ευρώ από τα περίπου 655 ευρώ που ήταν το 2019, και αυτός είναι ένας στόχος τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουμε». Όπως εξήγησε, «ο στόχος αυτός μπορεί να αξιοποιηθεί και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουμε, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων, πάντα σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους δήμους».

Μιλώντας για το Ταμείο Ανάκαμψης, η Σοφία Ζαχαράκη, είπε ότι «έχουμε μπροστά μας 320 εκατ, ευρώ και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτών των πόρων θα πάει στο ανθρώπινο δυναμικό, γιατί αν δεν έχουμε εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό για να μπορεί να υποστηρίξει όλες τις μορφές τουρισμού, αλλά και τα μεγαλόπνοα σχέδιά μας, τότε το στοίχημα ποιότητας ίσως να μην μπορεί να κερδηθεί».

Όπως συμπλήρωσε, «46 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε σε ειδικά εξ αποστάσεως σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν το 2022 και 5.000 άτομα σε τέσσερις χρονικές περιόδους θα εκπαιδευτούν και πάνω στο κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού, αλλά και στην ολιστική προσέγγιση».

Ακόμη, η υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα στο νέο ΕΣΠΑ, και μάλιστα θα είναι αυξημένος ο προϋπολογισμός που θα τρέξει μέσα από τις Περιφέρειες», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα νομοθετήσουμε πολύ σύντομα για την διαχείριση προορισμών που είναι ουσιαστικά η συνέργεια με Περιφέρειες, δήμους και άλλους φορείς, ενώ θα θεσμοθετήσουμε αρχή για την διαχείριση των ιαματικών πηγών σε όλη την χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Ελπίδες για συνέχιση της τουριστικής κίνησης και τον Νοέμβριο

Μενδώνη: Σιγά-σιγά κατακτάται η σύνδεση Πολιτισμού και Τουρισμού

MUST READ

Κικίλιας: Για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουμε πληρότητα 65% για προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κρήτη