Ερντογάν: Η Τουρκία θα ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς με την Αφρική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Η Τουρκία θα ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς με την Αφρική
Η Τουρκία δεσμεύεται να ενισχύσει τους εμπορικούς της δεσμούς με την Αφρική και πολύ σύντομα θα συγκαλέσει τουρκο-αφρικανικό συμβούλιο, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται την Ανγκόλα στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην ήπειρο. 

Η Τουρκία δεσμεύεται να ενισχύσει τους εμπορικούς της δεσμούς με την Αφρική και πολύ σύντομα θα συγκαλέσει τουρκο-αφρικανικό συμβούλιο, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται την Ανγκόλα στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην ήπειρο.

Το εμπόριο της Τουρκίας με τις αφρικανικές χώρες φτάνει στα περίπου 25 δισ. δολάρια και η Τουρκία ελπίζει να το αυξήσει, είπε ο Ερντογάν.

«Ο όγκος του εμπορίου της Τουρκίας με την Ανγκόλα τους πρώτους 8 μήνες του έτους έφτασε τα 132 εκατ. δολάρια. Πρέπει να κάνουμε από κοινού προσπάθεια να το αυξήσουμε στα 500 εκατ. δολάρια, όπως είχαμε συμφωνήσει», δήλωσε ο Ερντογάν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρος της Ανγκόλας Ζοάο Λουρένσο στη Λουάντα.

Η Τουρκία θα οργανώσει το τουρκο-αφρικανικό επιχειρηματικό συμβούλιο στην Κωνσταντινούπολη στις 21 και 22 Οκτωβρίου και αργότερα την Τουρκο-αφρικανική Σύνοδο Συνεργασίας, σύμφωνα με τον Ερντογάν. «Επιδιώκουμε μια ολιστική πολιτική που θα διασφαλίζει μια προσέγγιση win-win με τις αφρικανικές χώρες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider